Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda yapılan ''Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu''nu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi.
     Sorgun Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve Avrupa Birliği fonlarından desteklenen ''Evde Yaşlı ve Hasta Bakımı Projesi''sinin iki etaplı bir proje olduğunu toplamda 300 kişinin başvuruda bulunduğunu ancak bunların sadece 120'sini kabul ettiklerini ve toplamda 12 ay sürdüğünü, birinci etabın geçtiğimiz aylarda tamamlanarak 57 kursiyerin sertifika aldığı ve ikinci etabında şu an için 60 kursiyerle devam ettiği bilgisini alan Kaymakam Kılıç daha sonra Salona geçerek kursiyerlere hitaben kısa bir konuşma yaptı.
     Yapılan projenin ve verilen kursun çok hayırlı bir iş olduğunu, bu sayede bir çok kişinin iş bulabileceğini, bakıma muhtaç olan yaşlıların hiç olmazsa bazılarının bundan böyle kalan ömürlerini daha rahat geçirebileceğini dile getiren Kaymakam Kılıç, ''Sizler belki de en yakınınızda bulunan birine, belki de mahallenizde çok iyi tanıdığınız birine bu hizmeti vereceksiniz'' dedi.
     Kaymakam Kılıç, Sorgun'da çok güzel projeler üretildiğine de dikkati çekerek ''Bundan böyle tüm yatırımlar proje dahilinde yapılacak. Önceden projesi yapılmayan işlere ödenek çıkmayacak. Özel İdare yatırımları bile bir proje dahilinde yapılacak. Bu gün ilköğretim okullarında verilen performans ödevleri de gelecekte çocukların proje hazırlamasına yönelik çalışmalardır'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim