Kayseri'nin Talas İlçesi'nde 2 yıl önce Ramazan Bayram'ında şeker toplamak için evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan ikisi kardeş, 3 çocuğun cesedi, Yozgat'ın Çayıralan İlçesi'nde toprağa gömülü olarak bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişinin yapılan sorgularında suçlarını itiraf ettikleri belirtildi.
Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde 21 Eylül 2009 tarihinde Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamak için evden ayrılan ve bir daha da haber alınamayan 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ile 6 yaşındaki kardeşi Dilruba ve komşularının çocuğu 10 yaşındaki Türkan Ay olayıyla ilgili olarak polisin yürüttüğü çok çalışmalar sonuç verdi.
Yaklaşık 2 yıla yakın sürdürülen çok yönlü soruşturmanın ardından polis ekipleri, bugün gece geç saatlerde Yozgat'ın Çayıralan İlçesi'nde olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı.
Polis merkezine götürülen şüpheliler, yapılan sorgularında Kayseri'de kaçırdıkları 3 çocuğu, öldürdükten sonra Çayıralan'da toprağa gömdüklerini itiraf etti. Bunun üzerine şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı'nın gözetiminde olay yerine götürülerek çocukların gömülü bulunduğu yer tespit edildi.


kaynak : haberler.com

Editör: TE Bilişim