Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlendiği ‘Yozgatlılar Buluşması’ coşkulu bir havada gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu organizasyona İstanbul’da yaşayan Yozgatlılar ve Türkiye’nin ve Avrupa ülkelerinin dört bir yanından binlerce Yozgatlı katıldı.

            14 Mayıs Cumartesi günü Bağcılar Olimpik Spor Salonunda düzenlenen programa Yozgatlı’ların coşkusu damgasını vurdu. Sunuculuğunu Kral FM DJ Afrikalı Ali’nin yaptığı gece muhteşem geçti. Binlerce Yozgatlıyı bir araya getiren organizasyon beklenenin de üzerinde bir katılıma sahne oldu.

            Fikir öncülüğünü Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kazım Ekinci’nin yaptığı, sekreteryalığını ilk genel kurula kadar Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yaptığı Avusturya, Hollanda Ankara ve İstanbul Anadolu Köy Dernekleri Federasyonlarının eş başkanlığında, Hollanda Yozgatlı İş Adamları Derneği, Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı ile 13 il, 50 ilçe ve yerel dernekleri yoğun katılım gösterdi.

            Avusturya, Hollanda, Ankara, Bursa, Sivas, İzmir, Kayseri, Konya, Balıkesir, Kocaeli, Eskişehir, Kırıkkale, Bandırma, Antalya gibi Yozgat Dernekler Federasyonları ile İllerimizde faaliyet gösteren Yozgat Dernek başkanlarının katılması, yapılan geceye ilginin yoğun olduğunu gösterdi.

            Geceye davet edildikleri ve çok iyi ağırlandıklarını ifade eden Avusturya Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Feyzullah Andak ile Hollanda Yozgatlı Dernekler Federasyon Başkan Vekili Sayın Alaattin Kalın, gecenin muhteşem bir şölen olduğunu belirterek Avrupa’daki Yozgatlıların sözcüsü olarak, birlik beraberlik ve dostluk mesajı içeren birer konuşma yaptılar.

            Eğlencenin ve coşkunun doruğa ulaştığı gecede; Platform genel başkanı Kazım

            Ekinci katılımcılara hitaben anlamlı bir konuşma yaptı. Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ile geceye sponsor olan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Ekinci, tüm Yozgatlıların, din, dil, ırk, mezhep ayrımı olmaksızın sadece Yozgat kimliği çatısı altında birlik beraberlik, dostluk ve güç birliği oluşturup, gerek dünyada gerekse ülkemizde Yozgat lobisinin güçlendirilmesi gerektiğinin mesajını verdi.

            Platformu oluşturan federasyonlar ile il, ilçe ve yerel dernek başkanlarının Platforma üye olduklarını belgeleyen son derece şık görünümlü üyelik belgelerini gecenin onur konuklarından AKP Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ekrem Erdem takdim etti.

            Tam bir şölen havasında geçen ve İstanbul Anadolu Köy Dernekleri Federasyonu semah ekibinin dostluk ve kardeşlik için semah döndüğü gecede, Yozgatlı sanatçılarımızdan Gökhan Ay, Hülya Yıldız’ın hareketli şarkılarıyla coşan Yozgatlılar gecenin bitişini Uğur Işılak’ın eşsiz yorumlarıyla noktaladılar.

            Eğlenceye doyan katılımcılar salondan memnun ayrıldılar. Salonu dolduran Yozgatlı misafirlerin, program bitmesine rağmen salonu terk etmemeleri gecede hoş bir enstantane oluşturdu.

Editör: TE Bilişim