Halk Eğitimi Merkezi Salonu'ndaki seminerde, özellikle kız çocuklarının okullaşmasının arttırılması hibe programı kapsamında yürütülen ''Eğitimde Eşitlik Kızlara Öncelik'' projesiyle ilgili öğretmenlere eğitim veriliyor.
     Bozok Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilmi Süngü tarafından verilen ''Etkin İletişim Becerileri Eğitimi'' semineri, iki grup halinde yapılıyor.
     Seminere toplam 85 öğretmen katılıyor. Birinci hafta merkezde bulanan ilköğretim okullarındaki öğretmenlere verilen seminer, ikinci hafta da köy ve beldelerde görev yapan ilköğretim okulu öğretmenlerine verilecek. Toplam 48 saatten oluşan seminerde, öğretmenlere, çocuk ve aileler ile etkin iletişim kurabilmesi için öncelikle iletişim becerisi geliştirmeye yönelik bir eğitim verilmesi amaçlanıyor.
     Yrd. Doç. Dr. Hilmi Süngü, seminerde eğitim alan rehber öğretmenler ya da sınıf rehber öğretmenlerinin, okulu terk etme riski bulunan ilköğretim 8. sınıf kız öğrencilerini tespit edeceklerini, ardından öğretmenler okullarında öğrenim gören tüm 8. sınıf kız öğrencileri ile birebir görüşmeler yapacaklarını ifade etti.
     Süngü, ''Her okulun rehberlik ya da sınıf rehber öğretmenleri ortaöğrenime devam etmeme riski bulunan kız çocuklarının ebeveynlerini okula davet ederek yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek. Görüşmeler sonucunda öğretmenler ailelerin iletişim bilgilerinin ve çocuğunu orta öğretim kurumuna göndermeme nedenlerinin yer aldığı bir liste hazırlayarak proje ekibine teslim edecek. Proje ekibi tarafından, proje kapsamında kız çocuklarını orta öğretim kurumuna göndermeyecek olan ailelere yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek'' dedi.

Editör: TE Bilişim