Ankara-Tiflis bağlantılı İpek Yolu Hızlı Tren Projesinin ilk etabını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas arasındaki demiryolu inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.
     Yozgat-Sivas arasında devam eden 858 milyon 353 bin 835 lira proje tutarlı hızlı tren çalışmaları için bugüne kadar 80 milyon 279 bin 841 lira harcanırken, bu yıl 160 milyon lira ödenek tahsisi yapıldı. Ankara-Yerköy arasındaki demiryolu yapım çalışmalarının Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığı, 2015 yılından itibaren Ankara-Yozgat-Sivas arası demiryolu ulaşımına geçilmesinin planlandığı öğrenildi.
     Yetkililer, projenin tamamlanmasının ardından Yozgat-Ankara arası demiryolu ulaşımının 1 saat 10 dakikada yapılabileceğini vurgulayarak, ''Böylece Yozgat-Ankara arası ulaşımı kısalacak, Yozgatlılar çok modern bir ulaşım aracıyla seyahat edecekler.
    Ankara-Sivas hızlı tren hattı, İstanbul-Ankara-Sivas ve doğuya doğru devam edecek, 2023 projeleri arasında bulunuyor'' diye konuştular.
     Bu arada Yerköy-Kayseri arası demiryolu hattının da hızlı tren geçişine uygun hale getirileceği, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği de kaydedildi.
Editör: TE Bilişim