Belediye Düğün Salonundaki toplantıya, Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Osman Erbir, AK Parti İlçe Başkanı Osman Turan Karataş, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile ilçede hayvancılık yapan esnaf ve vatandaşlar katıldı.
     Sarıkaya Belediye Başkanı Osman Erbir, yaptığı konuşmada, ilçede büyük çaplı hayvancılık yapan 60 kişinin bulunduğunu, hayvan pazarının da bölgenin en modern pazarı olduğunu söyledi.
     Mezbahanenin ruhsatının da alındığını ifade eden Erbir, ''Bundan sonra diğer il ve ilçelere de kesim yapıp gönderebiliriz. Belediye olarak 10 bin el ilanı bastırdık. Bu ilanları çevrede kurulan hayvan pazarlarında dağıtacağız'' dedi.
     Erbir, Sarıkaya'da hayvancılık yapan vatandaşların da tanıtım için ellerinden geleni yapmalarını istedi.
     Kaymakam Yaşar Dönmez ise geçmişte haftanın 2 günü kurulan pazarın, zaman içinde kapatıldığını belirterek, ''Kapatılmasının sebeplerini sizler daha iyi bilirsiniz. Sarıkaya'daki 4 yıllık görevim süresince ilçemize gelen misafirlerden bir çok şikayet dinledim. Biz Sarıkayalı olarak dışarıdan gelen misafirlere iyi davranmamışız. 1 liralık mala 10 lira almışız, dövmüşüz, ilçemizden uzaklaştırmışız.
    Önemli olan bundan sonra buna devam edecek miyiz, yoksa pazarın canlanması için bu insanlara sahip çıkacak mıyız- Zihniyet değişmedikçe bunlar düzelmez'' diye konuştu.
     Muhtarlar Derneği Başkanı Hulusi Karaca ise, 1970-1980'li yıllarda ilçedeki hayvan pazarına gelenleri, otellerde yer bulundadığı için evlerinde misafir ettiklerini ifade ederek, ''O dönem haftada 2-3 gün pazar kurulurdu. Bölgenin en büyük pazarı ilçemizdeydi. Şimdi o günleri arıyoruz. İlçemiz o dönemlerde çok iyiydi. Sarıkaya şimdi neden geriye gidiyor- Nüfus azalıyor ve göç veriyoruz. Biz bölgenin en güzel pazarı ve ilçesiydik. Şimdi pazarı canlandırmak için uğraşıyoruz'' dedi.
     Karayakup Belediye Başkanı Necati Karaaslan da ilçeye gelen misafirlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, ilçenin tamamına yakınının hayvancılıkla geçimini sağladığını, bu nedenle pazarın eski canlılığına kavuşması için herkesin elinden gelenin en iyisini yapmak zorunda olduğunu anlattı.

Editör: TE Bilişim