Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Halk Eğitim Merkezinin böyle bir dergi çıkarmasından son derece mutlu olduğunu belirttiği dergideki yazısında, her toplumun geleneksel olarak sürdürdükleri sanatlarının olduğuna vurgu yaparak, ''Toplumların kültürlerini yaşatan ve nesilden nesile aktaranlar da bu sanatlardır. Dünyanın hiç bir milleti biz Türkler kadar kalk sanatları alanında bu kadar zengin kaynaklara sahip olmamıştır'' dedi.
     Kaymakam Kılıç, eğitirken üretim yapan, üretim yaparken iş gücünü ekonomik katkı olarak aile bütçesine aktaran meslek sahibi kişileri yetiştirmek, bunları tolumun değişik sektöründe değerlendirmek üzere çalışmalar yapan, kurslar açan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin bu zenginliklerin yaşatılmasında da çok büyük görevler üstlendiğini anlattı.
     Kılıç, ''Sorgun Halk Eğitim Müdürlüğü de özellikle el sanatlarımızın yaşatılması konusunda yıllardır büyük çaba harcamış ve bu çabasını sürdürmektedir.
    Halk Eğitim Müdürlüğümüz bu güne kadar pek çok kurs düzenledi, bu kurslarla yurdumuzun kültürüne, sanatına, zanaat geleneğine çok büyük ve önemli katkılar sağladı. Çıkartılan dergi, önemli kültür hizmetlerinden biri. Umarım devamı gelir'' diye konuştu.
     Sorgun Halk Eğitim Müdürü Ali Erol ise, ilk sayısını büyük bir özenle çıkardıkları derginin devamının geleceğini özellikle vurguladı.
Editör: TE Bilişim