Sorgun Belediye Meydanında yapılan son gün etkinliğine Vali Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve gurbetçiler ile müzik severler katıldı.
     Son gün etkinliğinde Belediye Meydanı, saatler ilerledikçe bu güne kadar rastlanmadık bir kalabalığa ulaşırken, emniyet ekipleri de zaman zaman güç anlar yaşadı.
     Vali Necati Şentürk gurbetçilere hitaben yaptığı konuşmasında, ''Giderken, ailenizi, dostlarınızı, vatanınızı, sevdiklerinizi bırakarak gurbet ellere gittiniz. Kimi zaman gurbetçi, kimi zaman Almancı oldunuz. Ama şimdi görüyor ve gururla söylüyorum ki oralarda bile kimliğinizle Türk'ün aklını, zekasını ve ticaret anlayışını ortaya koydunuz'' dedi.
     Vali Şentürk, şimdi Avusturya'da, Almanya'da, Hollanda'da ve daha bir çok Türk'ün yaşadığı yerlerde Türkler'in ticaret hayatında önemli roller üstlendiğini, bunu hakkıyla yerine getirdiklerini söyledi.
     Vali Şentürk, gurbette Türk Bayrağını dalgalandırdıklarını, Türk'ün ticari zekasını ortaya koyduklarını, şu an çok önemli bir konumda olduklarını ifade etti.
     AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül ise Sorgun'a yapılacak Yüksek Okul için daha önce 200 bin lira söz verdiğini, bu şölende de 200 bin lira daha katkıda bulunacağını dile getirdi.
     Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de Sorgun'un günden güne gelişme kaydettiğini, yapılacak yeni yatırımlarla Sorgun'un turizmde geleceğin yıldız adayları arasında olduğunu sözlerine ekledi.
     Yapılan konuşmaların ardından sahneye gelen İsmail YK, kendisini bekleyen hayranlarına muhteşem bir konser verdi.

Editör: TE Bilişim