Batman'ın Gercüş ilçesi Verimli Karakolu Zola Tepe'de dün akşam saat 20.30 sıralarında PKK terör örgütü tarafından açılan ilk ateş sonucu şehit düşen 21 yaşındaki Jandarma Er Mustafa Tekgül'ün acı haberi Sorgun'daki ailesini acıya boğdu. Mustafa Tekgül, Yozgat'ın terörle mücadelede verdiği 292. şehit oldu.
KAYMAKAM GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
    Şehit Mustafa Tekgül'ün, Sorgun İlçesi Ahmet Efendi Mahallesi'ndeki baba ocağına gece yarısı haberi ilçe Kaymakamı, belediye başkanı ve jandarma komutanı verdi. Akşam saatlerinde şehit evine gelen İlçe Kaymakamı Ertuğrul Kılıç'ın göz yaşlarına boğulduğu, aileye oğullarının şehit olduğunu söylemekte zorlandığı öğrenildi. Şehit evi ve mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı.
    Nuri ve Züleyha Tekgül çiftinin 5 çocuklarından en büyüğü olan Mustafa Tekgül'ün kardeşleri Ahmet (15), M.Ali( 12), Ayşegül (10) ve Mahmut (5) gözyaşlarına boğuldu. Şehidin en büyük kardeşi olan Mahmut Tekgül, fenalaşarak evin önünde bulunan polis minibüsü ile Sorgun Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Şehidin dayısı Salih Altan, Mustafa ile en son telefonda görüştüğünü belirterek, "Vatan sağ olsun, bir tane Mustafa gitti, geride 3 tane daha var. Bu vatanı çapulculara böldürtmeyeceğiz” dedi.
İNŞAAT İŞÇİSİ BABANIN YIKILDIĞI AN
    Ailesinin geçimini inşaatlarda çalışarak ve hamallık yaparak sağlayan baba Nuri Tekgül, oğlunun şehit olduğu haberini İzmir'de öğrendi.
    Uçakla Ankara'ya getirilen baba Tekgül, İlçe Kaymakamı Ertuğrul Kılıç'ın tahsis ettiği bir otomobille evine getirildi. Arabadan inen baba Tekgül, Türk bayrakları ile donatılmış evini görünce gözyaşlarına boğuldu.
    “Ocağım battı oğlum, ocağım battı” diye ağıtlar yakan baba, daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Olduğu yere yığılan şehit babası ambulansa alındı. Şehidin kalp hastası acılı amcası da daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi.
ŞEHİT DEDESİ: “ALLAH YATTIĞI YERDE UTANDIRMASIN”
    İlk torunu olan Mustafa'nın şehit olduğu haberini akşam aldığını söyleyen 75 yaşındaki dedesi Ahmet Altan, son zamanlarda hiç telefonla konuşmadığını, torununu göremeden, sesini duymadan şehit olduğunu söyledi.
Dede Altan; “Şehit ilk torunumdu. duydum torunum şehit Cenab-ı Allah şehitler mezarlığına koysun. Allah rahmet eylesin. Ne deyim ben Allah yattığı yerde utandırmasın yavrumu” dedi.
YANAN EVLERİNİ KAYMAKAMLIK YAPTIRMIŞ
    Şehit Mustafa Tekgül'ün ailesinin kaldığı evin geçen yıllarda yandığı, maddi durumu yerinde olmadıkları için Sorgun İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın evi yeniden yaptırdığı öğrenildi.
CENAZE NAMAZI YAĞMUR ALTINDA KILINDI
    Şehit Jandarma Komando Er Mustafa Tekgül'ün cenazesi ilk önce Yozgat'taki Çapanoğlu Büyük Camisine getirilerek cenaze namazı kılındı.
Namazın ardından Tekgül'ün cenazesi Cumhuriyet Alanı'na götürülerek tören düzenlendi. Cenaze namazı ve törene Yozgat Valisi Necati Şentürk, Genel Kurmay Başkanlığını temsilen Korgeneral Ali Büke, Kayseri Jandarma Bölük Komutanı Tuğgeneral Süleyman Odabaşı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ile AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun da katıldı.
Sağanak altında kılınan cenaze namazı ve törene şehidin ailesi ve yakınlarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin bitimine doğru yağmur kesildi. Şehit Mustafa Tekgül'ün yakınları Türk Bayrağına sarılı cenazeye sarılıp, ağladı.
Şehidin cenazesinin askerler tarafından omuzlara alınarak, cenaze arabasına konulduğu sırada bir grup, terör örgütü aleyhine sloganlar atmaya başladı. Bu sırada polis ile grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Kalabalık daha sonra sloganlar atarak dağıldı.
Cenaze Sorgun ilçesine götürülerek Belediye Mezarlığında toprağa verildi.
Editör: TE Bilişim