21 Mart Dünya Ormancılık Günü Kutlama etkinlikleri nedeni ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yöneticileri dün çeşitli ziyaretlerde bulundular.

            Dünya Ormancılık günü nedeni ile dün ilk olarak Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret eden İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü kutlama ve 21–27 Mart Orman Haftası kutlama etkinlikleri ile ilimizde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgiler verirken bu çalışmalara katkısı ve desteğinden dolayı Vali Necati Şentürk’e teşekkür etti.

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Necati Şentürk yaptığı konuşmada; ““Küresel ısınmanın Dünyamızı tehdit ettiği bir sırada orman varlığının sürdürülmesi ve bu varlığı artırılması şüphesiz çok önemlidir. Bunu başaran ülkelerin başında da Türkiye gelmektedir. Küresel ısınma, erozyon ve yangın gibi tüm olumsuz faktörlere rağmen orman varlığımızın her geçen yıl artış göstermesi sevindirici bin durumdur. Gelecekte daha yeşil bir Türkiye’yi hep birlikte inşaa edeceğiz.

            22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kavramından ayrı düşünülemez. Çünkü ormanların varlığı su ve meteorolojik olaylarla doğrudan alakalıdır. Yani, bir memleketin ormanlarını koruyorsanız suyunu, havasını ve toprağını da koruyorsunuz anlamına gelir.

            Ama ormanları korumuyorsanız tabiat bunun intikamını insandan acı bir şekilde almaktadır. Bunun örneklerini dünyanın birçok yerinde görmekteyiz. Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı çerçevesinde ilimizde 2009 yılında 4 milyon 400 fidan dikilirken 2010 yılında 8 milyonun üzerinde fidan toprakla buluşturulmuştur. 2011 yılında ise bu sayının daha da artacağını düşünüyorum. Bu gayretli çalışmalarından dolayı İl Çevre ve Orman Müdürlüğü çalışanlarını kutluyorum” dedi. Burada ki ziyaretin ardından Belediye Başkanı Yusuf Başer’i de makamında ziyaret eden İl Çevre Orman Müdürlüğü yetkilileri Başkan Başer ile sohbet ettiler.

            Ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başer,” 21 Mart Dünya Ormancılık günü nedeni ile Sayın Orman Müdürümüz Birol Ayyıldız’a ve diğer misafirlerimize teşekkür ediyorum. İlimizde milyonlarca ağaç toprakla buluşturuldu. Yozgat Belediyesi olarak devraldığımız günlerde yeşil alanımız 24 bin metre kareyken bizim dönemimizde 250 bin metre kare alana çıktı bu alan. Seyir terası projemizle birlikte 23 bin ağaç hayat bulacak. Biz istiyoruz ki yeşil bir Yozgat’a sahip olalım. Bunu İl Çevre Müdürlüğümüz de istiyor, bunun farkındayız. Onlarında bu konularda çalışmaları var. İnşallah yakın zamanda hayalimizde ki yeşil Yozgat’ı vatandaşlarımıza yaşatırız” dedi.

Editör: TE Bilişim