Yozgat-Sivas-Kayseri Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı 2’nci etap alternatif planların değerlendirme toplantısı Yozgat’ta yapıldı.

            İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan toplantıda Yozgat, Kayseri ve Sivas illerinin Çevre Düzeni Planı katılımcılara sunularak, katılımcıların plan hakkında görüş ve önerileri alındı.

            Toplantıda konuşan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Medet Çınar, "Çevre düzenleme taslak planlarını hazırladık ve bunlarla ilgili sunum yaptık. Bu sunumu, illerle ilgili toplanan veriler neticesinde oluşturulan plan taslaklarını halkın görüş ve önerilerini almak için düzenledik" dedi.

            Çınar, Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü, çarpık kentleşme ve sanayileşmenin önlenerek kentsel ve kırsal yerleşmelerin sağlıklı bir şekilde yönlendirilmesi ve çevrenin korunması maksadıyla çevre düzeni planlarının hayata geçirilmeye devam ettiğini belirtti.

            Çınar şöyle konuştu: “Çevre düzen planları ülkemizin sahip olduğu doğal ve tarihi zenginliğin ulusal ve uluslar arası normlar ve anlaşmalar çerçevesinde korunması ve geliştirilmesi.Ekonomik kararlarla, ekolojik kararların bir arada değerlendirilmesi. Çarpık kentleşme ve sanayileşmenin önlenerek kentsel ve kırsal gelişmelerin sağlıklı bir şekilde yönlendirilmesi.

            Sağlıklı ve güvenli bir çevrenin oluşturulması. Kirliliğin oluşmadan önce önlenmesi.

            Yatırımcı kurum ve kuruluşlara, yerel yönetimlere, hazırladıkları halk ağarlıklı planlara yol gösterici, en üst ölçekli fiziki plan olması bakımından önemlidir.

            Kentsel Planlama üç etapta ana başlık olarak çalışma yapılmaktadır.

            Birinci etap “Araştırma raporu, analiz, sentez” bölümü, ikinci etap “Alternatif plan ve taslak plan”, üçüncü etap “Nihai plan ve hükümler, plan açıklama raporu.””

Editör: TE Bilişim