Çekerek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Turgay Kara, daha iyi hizmet verebilme anlayışıyla yola çıktıklarını bildirerek, bu doğrultuda fiziki gelişmeyle birlikte uzman ve pratisyen doktor sayısını her geçen gün artırmaya devam ettiklerini bildirdi.

     Aydıncık ve Kadışehri ilçelerinden gelen hastaların da sağlık sorunlarına çözüm aradığı Çekerek Devlet Hastanesinin geliştirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Çekerek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Turgay Kara, Üroloji bölümünün cihaz ve donanım eksikliklerinin giderildiğini belirterek, ''Hastanemize böbrek içi taş kırma ve prostat tedavi cihazı ile birlikte malzemelerini getirmiş bulunuyoruz. Artık bu tür hastalarımız hizmet alabilecek. Hastalarımız sağlığına kavuşmanın, bizler ise bu güzel hizmeti verebilmenin mutluluğunu yaşayacağız'' dedi.

     Çekerek ile birlikte Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kene ısırması olaylarına sıkça rastlanıldığını hatırlan Kara, Oldukça hassas olan bölgede bu yıl son 5 aylık dönem içerisinde 73 kene tutma vakasıyla başvuru yapıldığını söyledi.

     Hastaneye günde ortalama 10 ile 15 arasında vatandaşın kene ısırması sonucu KKKA hastalığı şüphesiyle başvuru yaptığını ifade eden Kara, ''25 ile 30 arasında vatandaş ise kontrol amaçlı gelip, gitmektedir. Bu yıl kene ısırması sonucu sadece 18 hastamızın sevkini yaptık. Kene tutmasından dolayı başvuranların çoğunluğunu hayvancılıkla uğraşan ve tarlada çalışan insanlarımız oluşturmakta. İnsanlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim