Cumartesi gününe kadar sürecek kampanyanın ilk gününde vatandaş yoğun ilgi göstererek, kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı Kayseri Bölge Kan Merkezi yetkilisi Dr. Dilek Göktaş, bu bölgelerde başlatılan kampanya kapsamında alınan kanın Kızılay aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade etti.
     Göktaş, bağışta bulunan insanlara kan bilincini de anlattıklarını belirterek, ''Kanın kaynağının insanlar olduğu için il ve ilçelerde kan bağışı kampanyası başlatıldı. 18-65 yaş arası her insan 3 ayda bir düzenli olarak kan bağışlayabiliyor'' dedi.
     Türk Kızılayı Boğazlıyan Şube Başkanı Kamber Oğuzer ise Türkiye'de şu anda yıllık kullanılan kan miktarının 2 milyon ünite civarında olduğunu, bunun yaklaşık 800 bin ünitesini Kızılay olarak karşıladıklarını kaydetti. Oğuzer, ''Bunu da sadece gönüllülerinden alıyoruz. Gönüllülerden almamızın nedeni insanların hiçbir karşılık vermeden kan bağışında bulunmaları, kan bağışlama bilinci arttığı zaman, kan bağışı miktarı da belli bir orana ulaştığı zaman ülkemizde kan ihtiyacı kalmayacak'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim