Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan, ancak naşı bir türlü bulunamayan Şehit Uzman Cavuş Erhan Ar’ın baba ocağında yanan acı bekleyiş her geçen gün yüreklerdeki yangını büyütüyor. Yaklaşık 5 gündür gelecek küçük bir haberin umuduyla yaşayan şehidin acılı eşi; “Ben 5 gündür ellerim boş bekliyorum, ölü ya da diri bir şeyini istiyorum artık. 5 gündür hiç mi bir şey yapılamıyor. Beklemekten elim, kolum, kanadım kırıldı kaldım” dedi.

            Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın Yerköy’deki baba ocağında yaşanan acı her geçen gün artarken, aile yetkililerin ilgisizliğine sitem etti. Şehidin annesi, babası ilaçlarlar ayakta dururken bir ambulansın dahi görevlendirilmemesi, herhangi bir yetkilinin taziye yerinde bulunmaması şehit ailesinin üzüntüsünü tepkiye dönüştürdü.

TAZİYE ÇADIRINDA

ACI BEKLEYİŞ

            Hakkari- Çukurca karayolunun 12’nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi kesiminde 17 Ağustos çarşamba günü askeri konvoya pusu kuran PKK’lı teröristlerin antitank mayınlı ve roketatarlı saldırısında, 1’i binbaşı 8 asker ile 1 korucu şehit düştü, 15 asker de yaralandı. Şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Erhan Ar’ın cesedinin bulunmaması memleketi Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ndeki ailesinin acısını iki katına çıkardı. Aile artık oğullarının şehit olmasına değil cenazesinin teslim edilmemesine ve yaşadıkları ilgisizliğe üzülüyor.

ŞEHİT OLMADAN

1 GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜK

            Şehit evinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul eden şehit babası Mustafa Ar, oğluyla en son olayın bir gün öncesinde telefonla görüştüğünü söyledi.

            Görüşmenin ertesi günü saat 10:00’da acılı haberle sarsıldığını söyleyen Şehit Babası, ilaçlarla ve ilçe halkının desteği ile ayakta durduğunu belirterek; “Derdimize ortak olan hiçbir kurum yok. Hiçbir yetkili yok. Bir tek Kayseri Bölge Komutanı geldi.

            Türkiye için en büyük ayıp bu oldu, şehit babası olarak ben söylüyorum. Bunu da yayınlamazsanız cemaatin vebali üzerinize olsun. Öbür dünyada yakanızdan ben tutacağım.

            Nerede benim bu cenazem, nerede. Bir Türkiye bunu bulamıyorsa çok ayıp bir şey.”

KOLUM, KANADIM KIRILDI

            Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok’un baş sağlığına ziyaretine gittiği şehit eşi Ayşegül Ar, 5 gündür süren umutsuz bekleyişin yaşadığı acıyı iki katına çıkardığını söyledi.

            Gurbette iken oğlunun şehit olduğu haberini aldığını, memlekete döndüğünde ise oğlunu morgda gördüğünü söyleyen Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok’a, “Sen oğlunu yine morgda görmüşün ben hiçbir şeyini göremedim. Ben 5 gündür ellerim boş bekliyorum, ölü ya da diri bir şeyini istiyorum artık. 5 gündür hiç mi bir şey yapılamıyor. Beklemekten elim, kolum, kanadım kırıldı kaldım. Beni de bilgilendirmiyorlar” diyen acılı eş, yaşadığı acıyı dile getirdi.

“EMREDERSİNİZ KOMUTANIM” DEDİ KALKTI GİTTİ

            “Benim eşim savaşta şehit olmadı, dünya savaşı mı çıktı, kalleşler pusuya düşürdü” diyen

            Şehit Eşi Ayşegül Ar; “Sabah saat 5’e doğru tabur komutanı aradı ‘emredersiniz komutanım’ dedi kalktı. Ne oldu Erhan dedim yeni mayın patlatmışlar onu aramaya gideceğiz. Bir daha da görmedik” dedi.

SAĞ YÜZÜNÜ TRAŞ ETTİ, AYAKKABASINI GİYEMEDİ

            Komutanın telefonunun ardından evden alalacele çıkan eşiyle yaşadığı son anları sayga editörümüzTarık Yılmaz’a anlatan Şehit Eşi Ar şunları söyledi: “Tuvalete gitti sağ yüzünü tıraş etti, sol yüzünü tıraş etmedi. Bir ayağına çorap giydi ayakkabısının arkasına basarak evden nasıl çıktığını bilmedi, çantamı ver, anahtarımı ver dedi, yanağımdan öptü hadi Allah’a emanet ol dedi gitti. Bir daha yok.”

1 KİLOGRAM DOMATES

 ALAMIYORDUK

            Asker ailelerinin bölgede çok büyük sıkıntılar yaşadığını, çoğu zaman dışarıdan alış veriş yapamadıkları için kantindekilerle idare etmeye çalıştıklarını söyleyen Ayşegül Ar; “20 gün ben evime ekmek, sebze, meyve alamadım. Kantinimiz var onları bitirdik. Çocukları okula gönderemedik. Devletimiz bu askere polise neden lojman yapmıyor. Çocuklarımız okula gidiyor. Yapsın lojmanını, içine okuluna da yapsın, marketini de yapsın.

            Orda yaşamayan burayı bilemez. Allah bizi teröristlere muhtaç etti. Elimiz kolumuz kan ağlaya ağlaya. Parayı veriyoruz 1 kilogram domates alıyoruz verirse dükkanını açarsa kepenk kapatmazsa. Açarsa alıyoruz, kapatırsa onu da alıyoruz. Canı isterse bize mal satıyor, canı istemezse bize mal da satmıyor” dedi.

EŞİM OPERASYONA

GİTTİĞİNDE KAPILARIMIZ

ÇALARDI

            Lojman olmadığı için gece yarısı operasyona giden askerlerin eşlerinin tedirgin bir bekleyiş içine girdiklerini belirten Ar, eşinin operasyona gittiği gecelerde insanların kapılarına, pencerelerine vurup kaçarak çocuklarını ve kendisini korkutmaya, tedirgin etmeye çalıştığını söyledi.

            Kısa bir süre oturduğu TOKİ konutlarında yaşadığı bir olayı anlatan Ar; “TOKİ konutlarında oturduk kısa bir süre önce. Eşim geceleri sürekli operasyona giderdi. Orada duramadık, oturamadık insanların baskısı yüzünden. Öğrendim ki üst komşunun oğlu dağda terörist, yan komşunun kızı terörist. Allah aşkına biz onların içinde nasıl yaşadık, bunu bilen var mı. Neden bu yaşananlar dile gelmiyor” dedi.

AĞLAMA ANNE, BABAMIZ

 ŞEHİT OLDU DERİZ

            Çocuklarından yaşadığı acıyı gizlemeye çalıştığını fakat oğlunun bir gün boyuna sarılarak saatlerce ağladığını söyleyen Ayşegül Ar, oğluyla yaşadığı diyalogu şöyle anlattı: “Oğlum Boynuma sarıldı 1 saat ağladı. Ondan sonra güldü olsun dedi şehit olsun resmini duvara asarız özledikçe onu öperiz dedi”

BEN ÇOCUKLARIMA

NE DİYECEM

            Çocuklarının her şeyden habersiz olduğunu fakat babalarını sorduklarına gösterecek bir mezar taşının dahi olmadığını göz yaşları içerisinde anlatan şehit eşi, yaşadığı acıyı, içinde bulunduğu durumu şu sözlerle anlattı: “Herkes çekilecek, el ayak çekilecek acısı oğlumla kızımla ben de kalacak. Akşam olacak lamba yanacak herkesin babası içeri girecek ben çocuğuma ne diyeceğim.

            Herkes parkta boynuna sarılacak babası parkta salıncakta sallayacak benim babam niye sallamıyor demeyecekler mi, ben o zaman ne diyecem.  Gecenin 12’sinde market açtırdı oğluna süt aldı, kızı canından kıymetliydi bir dediklerini iki etmezdi.

            Ben onlara ne cevap vereceğim. Çocuklar babasını görevde zannediyor, gitti gelecek zannediyor kızım.”

BU VATAN İÇİN

ŞEHİT OLDULAR

            Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, şehitlerin bu vatan için canlarını feda ettiklerini belirterek, verilen tavizler nedeni ile olayların bu noktaya geldiğini ileri sürdü.

            Altunok şunları söyledi: “Ama çok taviz verildi. Biz parmağımızın ucunu verdik kolumuzu aldılar şimdi ciğerimizi aldılar, yazık olsun. Vatan sağolsun. Bu şehidimizin acısı hepimizin acısı, şehidimizin ya ölüsünü ya dirisini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim