Yozgat’ta bulunan Bilinçli Gençler Derneği üyeleri yaşlılar haftası münasebeti ile bugün 14.00’da Alparslan Türkeş Huzurevi’ni ziyaret edecek.

            Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi daha önce dünyanın hiçbir yerinde gerçekleşmemiş, Türkiye'de herkesin ilk defa bir arada olduğu bir gençlik hareketi başlatarak, gençliğin enerjisiyle tüm bireyleri toplumsal dayanışmayı yeni baştan inşa etmeye çağırırken, Bozok Üniversitesi bünyesinde ki öğrencilerde bu dernek hareketine katkı sağlamayı planlıyor.

            Daha önce sundukları proje ile yerinde bir girişimde bulunan gençlerin çok istemelerine rağmen hedefine ulaşamadığını belirten “Bilinçli Gençler” Yozgat temsilcisi ve Bozok Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi Mehmet Hazar Baba,” Ortaya koyduğumuz proje ile Yozgat’ta yaşayan, durumu olmayan ve bundan dolayı da dershaneye gidemeyen üniversite hazırlık öğrencilerine ve lise öğrencilerine ücretsiz olarak etüd vermek istedik. Projemiz her klesim tarafından uygun görüldü. Üniversitemiz Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer gerekli birimler tarafından da onaylanan projemize talep olmadığı için sonunu getiremedik. Bu projenin hem biz üniversite öğrencileri adına hem de üniversiteye hazırlanan kardeşlerimiz adına iyi olacağına inanıyorduk. Biz anlatırken derslerimizi tekrar etmiş, onlar ise bilmediği konular hakkında bizden istifade edecekti. Bunu yapamamanın üzüntüsünü bir tarafa bırakarak yeni çalışmalara koyulduk. Bugün yaşlılar haftası nedeni ile Alparslan Türkeş Huzurevi’ni ziyaret edeceğiz. Onların yalnız olmadığını, gelecek neslin yaşlıları yani biz gençlerin ise onları hiç unutmadığını göstermiş olacağız” dedi.

            İlerleyen günlerde tüm etkinlikler içerisinde olmayı planladıklarını söyleyen Baba,” 17 Mayıs 2011 günü üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kampüs alanına getireceğimiz mobil kan bağış aracı ile Kızılay’a üniversitemiz öğrencilerinden kan bağışı toplayacağız. 18 Mayıs’ta ise Meslek Yüksek Okul alanında aynı bağışı öğrenci arkadaşlarımız ile buluşturacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim