İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, Berat Kandili'nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına vesile olması temennisinde bulundu.
   

Ramazan ayının da habercisi olan Berat Kandili'nin Müslümanların manevi güzelliklere erişmesi adına önemli fırsatlar barındırdığını kaydeden Can, iyi ve güzel şeylerin olduğu Yozgat'ta kandilin en iyi şekilde değerlendirilmesi temennisinde bulundu.
    Can, yaptığı yazılı açıklamada; “Beraat bütün bir senenin manevi kirini, pasını, lekesini atıp Allah'ın sonsuz af ve mağfiretine ulaşmaktır. Beraat Kandili, hem af hem de ilahi rahmete kavuşma vesilesidir. Bu gecede kırgınlıklara son verilir, gönüller alınır, fakir fukara hatırlanır. Bu geceyi fırsat bilerek Allah'a bol bol dua ve niyazda bulunalım. Bir sene içinde işlediğimiz amellerin vicdan muhasebesini yapalım.
    Dargınlarımız varsa barışalım. Ana babamızın gönlünü alalım. Bu gecenin bereketinden, ihsanından bizleri uzaklaştıran şirk, içki, kumar, zina, kin, nefret, kibir, gurur, akrabayla ilgiyi kesme, ana babaya karşı gelme gibi kötülüklerden sakınalım.             Şehitlerimizi, gazilerimizi yad edelim.
    Büyüklerimizi, hasta ve yaşlılarımızı ziyaret edelim. İman ve irademizi, sabır ve metanetimizi muhafaza ederek felaket ve musibetlerden koruması dileğiyle dua ve niyazda bulunalım" dedi.
    İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, Yozgat halkının Berat Kandili'ni kutlayarak, hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Editör: TE Bilişim