Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, Allah'a kulluk görevini yerine getirmede kusur ve yanlışı olduğunu hissedenlerin Allah'a yönelerek, rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri gönüllerini tövbe ve istiğfarlarla arındırabilecekleri özel bir gece olduğunu söyledi.

            Cumayı Cumartesiye bağlayan gece idrak edeceğimiz Berat Kandili münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımlayan Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz; “Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir kandili hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz” dedi.

            Açıkgöz, “Berat Kandili bizlere, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini hatırlatmakta, nefsimizin sonu gelmez heveslerinden, tuzak ve yanıltıcı arzularından uzaklaşarak özümüze dönmemizi sağlayacak bir bilinç tazeleme imkânı sunmaktadır.

            Bu bilinç tazelemenin ve yenilemenin gerçekleşebilmesi için önce kendi varoluşumuzu anlamlandırmak, iç sorgulamamızı yapmak, gerekir” dedi.

            Kutsal geceyi vesile bilerek ülkenin maddi-manevi yükselişi adına herkesin çalışması, kalp kırmaması gerektiğini ifade eden Açıkgöz şunları söyledi: “Bu kutsal geceyi vesile bilerek, ülkemizin maddi yükselişi ve hem manevi yücelişi için çalışmalıyız, kalp kırmaktan kaçınmamız gerekir. 

            Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalıyız, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız.

             Kısaca insani ve ahlaki meziyetlerin kendi dünyamızda ve toplum hayatımızda güçlenmesine gayret göstermeliyiz.

            Bu duygu ve düşüncelerle Ak Parti Yozgat İl Teşkilatı olarak, aziz milletimizin Berat Kandili'ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. ALLAH yar ve yardımcımız olsun..”

Editör: TE Bilişim