Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer, Türkiye`de yargının iki başlı olduğunu ve bundan kurtulması gerektiğini söyledi. Türkiye`de yargının demokrasisi gelişmiş batı standardındaki ülkelerde olduğu gibi olması gerektiğini belirten Baro Başkanı Başer, `Hukukun gelişmesi açısından yargı tek başlı olması gerekir. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi ve şu an Askeri Yüksek İdare Mahkemesi(AYİM)`in vermiş olduğu kararlar Askeri Hizmet Kanunu`nun 65. maddesine aykırı olarak verilmiş bir karardır. Ve bunu asla tasvip etmek mümkün değildir.` dedi.
    Yargılaması ve soruşturması yapılan kişilere terfi kararı verilmesini hukukçu olarak doğru bulmadığını ifade eden Baro Başkanı Başer, şunları söyledi: `Bu kararı bir hukukçu olarak içimize sindirmemiz mümkün değildir. Türkiye de herkesin ama herkesin hukuka uygun olarak davranması ve buna göre karar vermesi gerekir. AYİM, Türk milleti adına karar vermemelidir. Hukuka uygun olarak karar vermelidir. Biz bu kararı hukukun karabeti olarak görüyoruz. Ülkemizde yapılması gereken yeni bir sivil anayasa değişikliğinde çözüme kavuşacaktır. Bu da gerek iktidar partisi gerekse muhalefet partilerin belirttiği gibi önümüzdeki 2011 seçimlerinden sonra tamamen yeni sivil demokratik bir anayasa değişikliği ile sağlam bir çözüme kavuşacaktır. Türkiye artık çift başlı yargıdan kurtulmalıdır.` dedi.
    Balyoz sanıklarına destekte bulunan İstanbul Barosu`na`da tepki gösteren Yozgat Baro Başkanı Yusuf Başer, şunları ifade etti: `Biz onları doğru bulmuyoruz, yerinde bulmuyoruz. Şu an Türkiye`de olan şu yüksek yargı organları; bu askeri olur, sivil olur, Yargıtay olur, Danıştay olur... Eğer insanların kendi ideolojik yapılarına göre karar vermişlerse o verilen karar doğrudur diyorlar. Eğer aksi bir karar vermişse bu sever tam tersine dönüyor. Ve taşra hakimi taşra savcısı oluyor. Dolayısıyla bu tür ayrımlar yapıyorlar. Biz onları, bu davranışları doğru bulmuyoruz.`
       
Editör: TE Bilişim