Aydıncık Halk Eğitim Müdürlüğü Bağlama kursu açtı. 3 erkek 12 bayan toplan 15 kursiyerin katıldığı kursta öğrencilere yaklaşık iki aylık bir sürede bağlama derleri veriliyor.
    Erkeklere nazaran kısa sürede bağlama çalmayı öğrenen kızların performansı müzikle ilgilenmek isteyen ilçenin diğer kızlarına da örnek oldu.
    Aydıncık Halk Eğitim Müdürü Erol Ateş,unutulmakta olan bağlama kültürünü ilçede yaygınlaştırmak amacıyla bağlama kursu açtıklarını söyledi.
    Ateş, kursa kız öğrencilerin ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti belirterek; “Unutulmakta olan kültürümüzü tekrar gençlerimize çocuklarımıza kazandırabilmek için, kurslar vermeye devam ediyoruz bunlardan biriside Bağlama saz kursları ilçemizde ki yetenekli ve bağlama öğrenmek isteyen gençlerimize Eğitimcimiz Özkan Alan tarafından derler veriliyor bu sayede hem kültürel faaliyetlerde katkı hem de öğrencilerimizin öğrenim gördükleri okullardaki müzik derslerindeki başarılarına katkı yapıyor. Bir nevi hobi kazandırmak sosyal faaliyetlerde başarı kazandırmakta ayrı bir çabamız zararlı alışkanlıklardan uzak durmak eğitici öğretici yetenekler kazandırmak amacımız” dedi. Bu tür kursların devam edeceğini de söyleyen Ateş; “İstek olduğu takdirde kurslar açmaya devam edeceğiz” dedi.
Editör: TE Bilişim