Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, ilahi bereket ve feyzin, Allah'ın ihsan ve kereminin coştuğu ve bollaştığı bir ay olan Muharrem Ayı'nın hicri seneye göre 10'uncu günü olan Aşure Günü'nün insanlık için manevi ve berrak bir gün olduğunu söyledi.
    Aşure Günü'ne özel yazılı bir mesaj yayımlayan Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer; “Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbimizin ihsan ve kereminin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Hicrî senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü ise Âşure Günüdür” dedi.
    Bugüne "Âşure" denmesinin sebebinin Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiği için olduğunu söyleyen Başer; “Hadis kitaplarında geçtiğine göre ise, bu güne bu ismin verilmesinin hikmeti, o günde Cenâb-ı Hak on peygamberine on değişik ikram ve ihsan ettiği içindir. Bu mübarek gün ve gece, Saadet Asrından beri Müslümanlarca hep kutlana gelmiştir. Bugünlerde ibadet için daha çok zaman ayırmışlar, başka günlere nisbetle daha fazla iyilik ve bağışta bulunmuşlardır.
    Âşure gününün manevi ve berraklığı üzerinde Kerbela karanlığının kesafeti de görülmektedir. Hicretin 61. yılında Muharrem ayının 10. gününde Peygamber Efendimizin torunu Hazret-i Hüseyin, Kerbelâ'da hunharca şehit edilmiştir.
    Şehitler mükâfatını almış en yüce mertebelere ulaşmıştır. Yüce Allah'ın da zalimlere hak ettikleri cezayı en âdil bir şekilde vereceğinden şüphemiz yoktur. İlahi hükme boyun eğen her mü'min bu olaya üzülür, ancak itidalini ve soğukkanlılığını kaybetmez. Duyguları yanlışlara ve taşkınlıklara götürmez. Bu açıdan bunu bir "yas merasimi" haline dönüştürmek doğru değildir” dedi.
    “İnanç ve kültür dünyamızda 10 Muharrem, hak ve adalet duygusunu korumayı başarmış her vicdan için gerçek bir üzüntü kaynağıdır” diyen Başer; “Hazreti Peygamber'in sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum canların Kerbelâ'da yaşadığı dram elbette birimizin değil millet olarak hepimizin ortak acısı, ortak hüznü ve ortak kederidir.
    Zorbalık ve ihanete karşı soyluluğun, adaletin ve fedakarlığın yükselen sancağı olan Kerbelâ'da yaşananlardan bugüne uzanan mesaj, vefa, hoşgörü ve adalet duygusundan asla ayrılmamamız gerektiğidir. Milletimizin Ehl-i Beyt aşkı ve Kerbelâ şehitlerinin aziz hatırası, toplumsal birlik ve beraberliğimizin, dirlik ve düzenimizin tarihi bir teminatıdır. Dünya Müslümanlarının bu matemini paylaşıyor, Hz. Hüseyin ve Kerbelâ şehitlerinin aziz hatırasının rahmete vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.
   
Editör: TE Bilişim