Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, kesilen şehit maaşından dolayı yaşadığı sorunu TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a da ileterek, çözüm istedi.

            Oğlunu terhisine bir hafta kala görev şehidi olarak toprağa veren Yozgatlı şehit babası Zübeyir Altunok’un, SSK’dan emekli olmasından dolayı ‘Şehit Maaşı’ kesilmiş, geriye dönük tüm ödemeler faiziyle birlikte geri istenmişti. Yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atlatamayan Altunok, kendisi gibi yüzlerce şehit ailesinin başına gelen bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyor.

            Oğlu görev şehidi olmasından ötürü maaşının kesildiğini söyleyen Altunok; “Bir askerin şehit olması için terörist kurşunu yemesi mi gerekiyor. Benim evladımın terhisine bir hafta vardı” diyerek serzenişte bulundu.

            Bu güne kadar ödenen şehit maaşının faiziyle birilikte geri istendiğini hatırlatan Zübeyir Altunok, yaşadığı bu sorunu Cumhurbaşkanına, Başbakana, Genel Kurmay Başkanına, Milli Savunma ve İçişleri Bakanlarına bildirdiğini söyledi.

            TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Yozgat ziyaretinde sorunu anlatan dosyayı kendilerine ulaştırdığını söyleyen Altunok; “Bu sadece benim sorunum değil, Yozgat genelinde de aynı sorunla karşı karşıya olan insanlar var. Türkiye’nin dört bir yanında insanlar mağdur oldu. Bu bir devlet sorunudur.

            Devletin en üst makamına kadar bu sorunu ilettim. Şehit ailelerinin bu yürek yangınına birileri çare bulsun, çözüm üretsin” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim