Sorgun Belediyesi Fen İşleri Müdürü Coşkun Çalışkan, bu sene 63 bin metrekare kilit parke, 45 bin metrekare kaldırım, 21 bin 500 metrekare bordür yapacaklarını ifade ederek, ''Sorgun olarak merkezde bulunan mahallelerimizin tüm sokak ve caddelerinin yollarını geçtiğimiz yıllarda yapıp tamamladık.
    Ancak bunlardan bazıları doğal gaz hattının geçmesi nedeniyle bozuldu.
    Biz bozulan bu yerleri yeniden yaptık, sadece Mobese Kamera hattının geçeceği sokak ve caddeleri bıraktık'' dedi.
     Çalışkan, Ahmet Efendi, Osman Çavuş, Aydınlıkevler, Karşıyaka ve Güzelyurt mahallelerinde yol yapım çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.
KANALİZASYON ÇALIŞMALARI
Sorgun ilçe merkezi ve beldelerinde kanalizasyon çalışmaları devam ediyor.
     İller Bankası tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Sorgun ilçe merkezindeki kanalizasyon çalışmalarının yüzde 95 oranında tamamlanırken, Ahmetfakılı Beldesinde yüzde 70, Bahadın'da yüzde 5, Belencumafakılı'da yüzde 95, Çiğdemli'de yüzde 90, Doğankent'te yüzde 80, Eymir'de yüzde 100, Gedikhasanlı'da yüzde 85, Gülşehri'de yüzde 70 ve Karakız'da yüzde 80 seviylesine gelindiği bildirildi.
     Çavuşköyü ve Akoluk köylerinin kanalizasyon sistemlerinin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tamamlandığı, Sarıhamzalı ve Gököz köylerinde ise çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim