Dinslaken Aile Birliği (DAB) yetkilileri Genel Başkan Yardımcılığını hemşerimiz Yakup Tufan’ın yaptığı ATİB Genel Merkezi’ni ziyaret ettiler. Alman gruba, yetkililer tarfından ATİB’in yaptığı faaliyetler ve çeşitli konulardaki çalışmalar hakkında bilgi verildi.

            Gezi ve ziyaret  maksadıyla Köln’e gelen  grup,  ATİB Genel Merkezi  ziyareti esnasında, yapılan çalışmalar ve çeşitli konulardaki faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.Yapılan  konuşmalar esnasında Almanya’daki Türkler’i ilgilendiren çeşitli meseleler dile getirildi, görüşler  ve düşünceler ortaya kondu.

            Ziyaret esnasında ATİB Gençlik Kolları mensuplarından Ertan Kılıç ve Mustafa Gölcük de hazır bulundular. ATİB Gençlik Kolları Sekreteri Mustafa Gölcük, yaptığı konuşmasında göçmen gençlerin, Almanya’da yaşayan Türk gençlerinin meselelerini dile getirdi. Gençlerin dil, eğitim ve meslek edinme konularında karşılaştıkları sıkıntıları anlattı. Gençlik konusunda yapılan çalışmalara değindi.

            Dr. H. Diler ise göçmen Türk kadınlarının durumlarına değinerek, sağlık konusunda kaşılaşılan sıkıntılara dikkat çekti. Dr. Diler, bir çok Türk kadınının özellikle aile ve sağlık konusunda yardım ve desteğe ihtiyacı olduğuna işaret etti.

            İçlerinde Prof. D. Oelschlägel, eğitimci ve çeşitli dallarda uzmanların bulunduğu Alman grubu; göçmenleri, özellikle de Türkler’i içerisine alan  ana okulundan eğitime, aile meselelerinden dil öğrenimine kadar, bir çok konuda çeşitli konuda sorular sordular. Göçmenleri ilgilendiren çeşitli konuda görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

            Sorulan soruları ATİB Genel Başkan Yardımcısı Yakup Tufan cevaplandırdı. Tufan; aile, eğitim, ana okulu, yaşlıların durumu, gençlik, uyum, kimlik, kültürel değerler, Anadil- Türkçe ve Almanca öğrenimi konularında soruları cevaplandırdı ve düşünceler ortaya koydu. Göçmen Türkler’in meseleleri konusunda  ATİB’in takip ettiği çizgi ve yaptığı çalışmalara değindi. Ayrıca ATİB’in yaptığı insani yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

            Samimi bir hava içerisinde geçen ziyarette, DAB mensuplarına Türk çayı ve pasta ikram edildi. Ziyarete katılanlar ve  ayrıca DAB Sözcüsü U. Schuran,  yapılan organiza, ziyaret ve ikramdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

            Alman grubu Dinslaken’e dönmek üzere ATİB’den ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim