Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ergin Çınarer; “23 Nisan 1920 tarihi Türk Milleti'nin, kendisine dayatılmak istenen ve rıza göstermesi beklenen teslimiyeti reddedişinin ve sonunda Cumhuriyetle taçlanışının önemli dönüm noktasıdır” dedi.

                23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamada bundan 91 yıl önce açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yıl dönümünü kutlamanın kıvancını yaşadığını söyledi.

                “Kuşkusuz ki 23 Nisan 1920 tarihi Türk Milleti’nin, kendisine dayatılmak istenen ve rıza göstermesi beklenen teslimiyeti reddedişinin ve sonunda Cumhuriyetle taçlanışının önemli dönüm noktasıdır” diye devam eden açıklamasında Çınarer, ortaya çıkan sonucun; muhteşem mücadelenin yalnızca cephede kazanılmayacağını gören ve düşünen, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” inancında olan kahramanların eseri olduğunu vurguladı.

                Çınarer; “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yüreği bağımsızlık için çarpan mücadele adamlarının; dağınık ve kararsız olan toplumu topyekun savunmaya ve tek hedefe yönelttikleri sürecin başyapıtı Türkiye Büyük Millet Meclisidir.

                Çocuklarımıza bir bayram olarak armağan edilmesinin anlamını da, onu koruyup kollayacak olanların; girişimci, demokrat, milliyetçi,  kültürlü ve inançlı nesiller olacağı düşüncesinde bulabiliriz. Bugün gençlerimizin içinde bulunduğu işsizlik ve sahipsizlik ortamında yaşanan sınav kaygıları ve kopya skandalları gençleri psikolojik olarak etkilemekte onların gelecek kaygısını arttırmaktadır” diye konuştu. Ergin Çınarer, açıklamasında şunları kaydetti: “Egemenlik kavramının idrakinde olan Kurucu Meclis ve Büyük Atatürk; TBMM’nin kuruluşunu, en büyük millî egemenlik olarak kabul etmiş ve Türk milleti adına sonsuza kadar bağımsızlığı düşledikleri için de bugünü çocuklarımıza armağan etmiştir. Günümüzde kurucu iradenin egemenlik felsefesinin idrakinde olan ve o ruhu iliklerine kadar hisseden MHP kadroları büyük Türk Milleti’ni hak ettiği noktada temsil etmek gayesiyle bütün hazırlıklarını yapmış ve millî iradenin tecellisini beklemektedir.

                Bu vesile ile 91 yıl önce bu vatanı ve bu milleti emanet eden Atatürk’ü, kurucu kahramanları, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim