Yozgat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, batı kültürüne olan özentinin ve geçmişten kopuk yaşayan bir gençliğin oluşmasının önlüne geçmek adına Yozgat'ta faydalı çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.
    Yozgat Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından ilçe ocak başkanlarının da katılımıyla bir istişare toplantısı düzenlendi.
    Düzenlenen  toplantıya Yozgat Ülkü Ocakları İl başkanı Adnan Menderes Gülbaş ülkücü gençlik olarak Yozgat'a; Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi muhtaç olduğu kudretin damarlarında akan asil kanda mevcut olduğunu hatırlatacaklarını söyledi.
    Ülkü Ocakları başkanları Yozgat'ta bir araya geldi. Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş başkanlığındaki toplantıya başkan Yardımcısı Yasin Muş ve Yozgat'ın 11 Ülkü Ocağı İlçe Başkanı katıldı.
    Ülkü Ocakları binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yozgat merkez başta olmak üzere tüm ilçe ocak teşkilatlarının daha aktif ve daha güç bir şekilde çalışma yapması adına kararlar alındı.
    Yozgat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Adnan Menderes Gülbaş toplantı sonrası yaptığı konuşmada, faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini, aldıkları önemli kararları il genelinde hayata geçireceklerini söyledi.
    Gülbaş; “Yozgat'ımız için önemli kararlar aldığımızı düşünmekteyim. Yozgat Ülkü Ocakları olarak öncelikli hedefimiz aslında millet olarak bizde yer almayan Batı kültürünün ürünü olan bazı özel gün kutlamaları, kültürel yozlaşma ve dinden uzaklaşma gibi toplumumuzda yer alan bazı yanlışlıkları düzeltmekle başlayacağız işe. Toplumda yer alan batı hayranlığını dağıtmak ve bertaraf etmek adına gerekli çalışmalarda bulunacağız. Bunun ilacıda şanlı tarihimizde bulunmaktadır. Türk insanına; Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi muhtaç olduğu kudretin damarlarında akan asil kanda mevcut olduğunu hatırlayacağız.
    Fatih'in Yavuz'un nesli olduklarını unutan gençliğe Fatih'in ve Yavuz'un torunu olduklarını hatırlatacağız. Necip Fazıl gibi Mehmet Akif gibi tüm dünyaya nam salmış ünlü mütefekkirlerimizin bizlere gösterdiği milli ve manevi ahlakı hakim kılmalarını sağlayacağız. Mevlana'nın ve Yunus'un sevgi kültürünü tüm gençliğe ve tüm Yozgat'a hakim kılacağız. Ülkücülerin tüm Türkiye'de olduğu gibi Yozgat'ta da güçlü bir yapısı olduğunu dosta ve düşmana göstermek adına topluma gençliğe ve tüm Yozgat insanına faydalı olacak faaliyetlere imza atacağız” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim