Bozok Üniversitesi'nde ihale yolsuzluğu ve usulsüz alım iddiaları ile ilgili yürütülen soruşturmanın ardından, Doç. Dr. Hasan Acar'ın Tıp Fakültesi dekanı iken profesörlük unvanının ve memuriyetinin üniversite yönetimi tarafından alınması üzerine YÖK'ün yaptığı açıklama kamuoyunu tatmin etmezken, Acar Yüce Türk adaletine olan güvenini bir kere daha yeniledi.
    Acar, yaptığı yazılı açıklamada; “YÖK tarafından 13.07.2010 tarihinde yapılan yazılı açıklamada Bozok Üniversitesi Rektörlüğü tarafından profesörlük kadromun geri alınıp Üniversite ile ilişiğimin kesilmesi konusunda yapılan ”Biz verdik - biz aldık” şeklindeki keyfi uygulamanın YÖK Başkanlığı ile bir ilişkisi olmadığı bildirilmiştir.
    Üniversiteler gibi evrensel bilim ve hukuk kurallarının istisnasız işlemesi gereken  ilim yuvalarında Bizim Üniversitemizin istisna kalması, buna yol açan idarecilerin halen istifa müessesesini kullanmaması, üzücü ve düşündürücüdür” dedi.
    “Bizzat birçoğunda Ben şikayetçi olduğum için iyi bildiğim ;Yozgat Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında soruşturma açılması amacıyla YÖK Başkanlığına gönderilen Sayın İnci Varinli'nin de isminin bulunduğu birçok dosya bulunmaktadır” diye devam eden açıklamasında Acar;
    “YÖK Başkanlığı bu dosyaların halen incelenmekte olduğunu ve soruşturma açılabileceğini bildirmiştir.
    Sayın İnci Varinli'nin,  Yargılama sonucu ne olursa olsun, sadece yüksek vicdani ve hukuki kuralların işlediği adli ve Yüksek İdari  Kurumlarımıza güvenip, istifa etmesi veya dokunulmazlık zırhını gönüllü olarak kaldırması gerektiğini düşünüyoruz.
    Böylece adalet daha kısa sürede tecelli edecek, mağdur kişi ve kurumların mağduriyeti daha kısa sürede giderilecek, tamamen felç durumunda olan Üniversitemiz işler hale gelebilecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim