Hayırsever İşadamı  Bilal Şahin tarafından yaptırılan Namazgah’ın yapımı bütün hızıyla devam ediyor. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in belediye olarak destek verdiği çalışmalar mihrap aşamasına geldi.
    25 Ağustos Çarşamba günü düzenlenen törenle ilk mihenk taşı konulan Namazgah, yapılmaya başladıkça ortaya gözlere ziyafet verecek bir görüntü çıkmaya başladı. Belediye Başkanı Yusuf Başer’in öncesinde olduğu gibi yapım aşamasında da sürekli takipçisi olduğu Namazgahın yaptığı alanın etrafı duvarlarla çevriliyor. Görüntü olarak Peygamber Efendimiz döneminde Mekke ve Medine’de yapılan namazgahlara benzetilmeye çalışılan üstü açık ibadethanenin yanına yine İşadamı Bilal Şahin tarafından külliyesi olan bir cami inşa edilecek.
    Belediye Başkanı Yusuf Başer, namazgah töreninde İşadamı Şahin’in cami, Kur’an Kursu talebinde bulunmuştu. Başkan Başer’in bu talebine kayıtsız kalmayan Şahin, namazgahın etrafının boş kalmayacağını  belirterek, külliyeli cami, Kur’an Kursu ve yemek hanesi olan bir tesis yaptırma sözü vermişti.
    O günden sonra çalışmaların yoğun bir şekilde yürütüldüğü namazgahta mihrap aşamasına gelinmiş durumda. 85 metre kare bir alanı kaplayan namazgah Yozgatlıya hem ibadethane hem de görsel bir ziyafet yaşatmış olacak.
Editör: TE Bilişim