İçişleri Bakanı Osman Güneş'in de Yozgatlı olduğunu ifade eden Vali Necati Şentürk, Bakan Güneş’in Yozgat’a MOBESE desteğinde bulunduğunu söyledi.

                Şentürk; “Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanımız Osman Güneş Bey valiliğimizi ziyaret etti. Bir toplantı düzenleyerek ilimizin sorunlarını görüştük. İlimizde kent güvenlik yönetim sistemlerinin yetersiz ya da hiç olmadığı gündeme geldi. İçişleri Bakanımız Ankara'ya döndüğünde ilimiz Yozgat merkez, Boğazlıyan ve Yerköy ilçesi için 500'er bin lira, Akdağmadeni için ise 300 bin lira olmak üzere toplam bir milyon 800 bin lira ödenek tahsis etmiştir. Bu vesile ile kendisine bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

                İl merkezinde mobese sistemi kurulu bulunmasına rağmen yetersiz olduğunu vurgulayan Vali Şentürk, şöyle devam etti: "Özellikle Atatürk yolu, yeni yapılan yerleşim alanları bu sitemin dışında kalıyordu. Ayrılan bu ödenekle bu yerler sisteme dahil edilecek. Yerköy ve Boğazlıyan ilçemizin mobese sistemleri yapılacak. Sorgun ve Şefaatli ilçelerimizin mobese sistemleri ihale edildi. Çekerek ilçesine ise özel idare desteğiyle mobese sistemi kurulacak. Böylece ilçelerimiz daha güvenli hale gelmiş olacak. "

Editör: TE Bilişim