Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın geçtiğimiz ay içerisinde açıkladığı önemli yatırım ve projeler Ak Parti teşkilatı tarafından takip ediliyor. Projeleri takip noktasında Yozgat-Ankara arası diyalogun sağlanmasında önemli bir görev üstlenen Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, gazetemize yaptığı açıklamada projelerin son durumu hakkında bilgiler verdi.
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi Yozgat mitinginde söylediği her sözün icraat noktasında devletin kurumları tarafından uygulanmaya başladığını söyleyen Açıkgöz, Editörümüz Tarık Yılmaz’a yaptığı açıklamada Yozgat’a da önemli mesajlar verdi.
SAVUNMA SANAYİ ÖNEMLİ BİR YATIRIM
    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Sivas ve Yozgat’ta hayata geçirmeyi planladığı ‘Savunma Sanayi’ yatırımı ile ilgili somut adımların atılmaya başladığını hatırlatan Açıkgöz; “Bu yatırımın Yozgat’ta hayat bulmasında şüphesiz Sayın Yılmaz’ın Sivaslı olmasının ve Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ’ın faktörü oldukça büyük. Uzun soluklu ama somut adımlar atılan, hayalden öte gerçeğe dönüşebilecek Yozgat için hayati önem taşıyan bir proje olacak” dedi.
ÇAMLIK’A 14 MİLYON ÖDENEK
    Çamlık Milli Parkı’nın kültür-turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için bakanlık tarafından 14 milyon TL’lik bir kaynağın aktarıldığını hatırlatan Açıkgöz, yakın zamanda çalışmaların başlayacağını vurguladı.
    Açıkgöz, Çamlık’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi Yozgat’a ve ülke turizmine kazandırılacağını ifade etti.
ESKİ SANAYİDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
    Yozgat’ın yıllardır süre gelen kamburlarından bir tanesi olan Eski Sanayi Sitesi’nde de pürüzlerin çözülerek kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandığının altını çizen Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, burasının yakın zamanda TOKİ tarafından modern konutların yapılacağı bir yer haline geleceğini söyledi.
BELEDİYEYE YAKIŞIR SARAY
    Açıkgöz, Eski Sanayi Sitesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde buraya Yozgat’a yakışır bir Belediye Sarayı yapılacağının kaydetti.
    Bunun dışında Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğüne yeni bina yapımı, Vali Konağı ve Valilik binasının farklı bir mekana taşınarak modern bir yapıya kavuşturulması ile ilgili de yer arayışlarının sürdüğünü dile getirdi.
HASTANE İHALESİ TAMAM,
TEMEL BEKLİYOR
    Açıkgöz, Yozgat’ta Esentepe’de kurulması planlanan yeni Devlet Hastanesi binası ihalesinin tamamlandığında önümüzdeki birkaç ay içerisinde temel atma töreninin gerçekleşeceğini söyledi.
    Yozgat’ın gelecek yıllardaki ihtiyaçlarına da cevap verebilecek, modern, çağın gereklerine uygun tıbbi donanıma sahip bir hastane planlandığını ifade eden Açıkgöz, Yozgat’ın sağlık sektöründe hak ettiği yatırımları almaya devam edeceğinin de altını çizdi.
HAVACILIK SEKTÖRÜNE
YOZGAT YAZILACAK
    Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, ayrıca Çalatlı mevkiine “Havacılık Meslek Yüksek Okulu” ve “Havacılık Eğitim Merkezi” kurulması yönünde alınan kararın da titizlikle takip edildiğini vurguladı.
    Bu iki yatırımla ciddi istihdam kapasitesinin de oluşacağına vurgu yapan Açıkgöz, yer tahsisinin de gerçekleşmesi ile kısa sürede bu iki yatırımın da temelinin atılacağını ifade etti.
SÖZ DEĞİL YATIRIM ZAMANI
    Açıkgöz, Yozgat’a verilen sözlerin yatırıma dönüşmesi noktasında bir muhalefet partisi kadar takipçi, iktidar partisi gibi de yöneten bir anlayışla, söz değil icraat üretme gayretinde olduklarını belirterek; “İnşallah Yozgat’ımız hak ettiği hizmetleri almaya bu dönemde devam edecek.
    Bu dönem Yozgat’ın hizmet dönemi olacak. Önemli olan yatırımları sahiplenmek, takip etmek. Yozgat’ımızı modern şehirler konumuna getirmede üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştığımızdan kimsenin şüphesi olmayın” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim