Başta Yozgat ve çevre illerimizde olmak üzere tarım arazilerinin sulanması amacıyla ve içme suyu temini maksadıyla yapılan barajlardaki çalışmalarda sona gelindi.
İhalesi 1998 yılında yapılan ve geçtiğimiz yıl su tutulmaya başlanan Çekerek Süreyyabey Barajı hizmet vermeye başlarken Musabeyli köyünde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Cemil Çiçek Barajı’nda ise çalışmalar son noktaya geldi.
Çekerek Süreyyabey Barajı’nda 25 kilometrelik yol inşaatı ve baraj gövdesi tamamlanarak tarım arazilerinin sulama hizmetine açıldı bu kapsamda Çekerek Süreyyabey Barajı yaklaşık  yedi buçuk milyon metreküp su hacmiyle Tokat, Amasya, Çorum ve ilimizde yer alan yaklaşık 65 bin hektarlık tarım arazilerini sulayacak. 
Musabeyli Cemil Çiçek Barajı’nda ise çalışmalar sona gelmiş durumda Yozgat ve Yerköy ilçesinin içme suyu ihtiyacını da temin edecek olan Cemil Çiçek Barajı’nın faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık bin 850 hektarlık tarım arazileri suya kavuşacak 2012 yılında başlayan baraj inşaatı vana kısmının da montajıyla bu yıl tamamlanarak hizmete sunulacak. Ayrıca Yozgat’ın yaklaşık elli yıllık içme suyunu da karşılayacak.
Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından mevcut baraj ve su kaynaklarında da çalışmalar devam ederken Gelingüllü Barajı’nda sulama ikmali projesi ve Yerköy Delice Irmağı ıslah projesi ile birlikte yaklaşık 34 kilometrelik taşkın koruması yapılarak hizmete sunulacak.

Editör: TE Bilişim