Yoğun geçen 2011 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinden bulduğu fırsatı Yozgat için harcayan Ak Parti Yozgat Milletvekili Dr. Ertuğrul Soysal, Sorgun’a yapılması planlanan hastanenin yeriyle ilgili sorunun çözümlendiği müjdesini verdi. Gazetemiz Editörü Tarık Yılmaz’a konuyla ilgili özel açıklamalarda bulunan Soysal, bahar ayı gibi hastane temelinin atılacağını duyurdu.
YER; TOKİ
KONUTLARI BÖLGESİ
    300 Yataklı Akıllı Hastane’nin yeriyle ilgili Sorgun girişinde bulunan TOKİ konutları mı yoksa, Sivas istikameti çıkışındaki bölge mi olacağı yönünde kamuoyunda yer alan tartışmaların artık neticeye kavuştuğunu söyleyen Soysal;
    “Hastanemizin yeriyle ilgili tartışmalar nihayete erdi. Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek’in de desteği ve katkısı ile hastane yerinin ilçe girişindeki TOKİ konutları bölgesi olması kararlaştırıldı. Bakanlıktan arsa tahsisi ile ilgili parasal ihtiyaç da çözüme kavuştu. İnşallah hastanemizin yapımı noktasında hiçbir pürüz kalmadı. Sorunun çözümü noktasında verdiği destekten ötürü Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.
TEMEL BAHARA…
    Yer sorunuyla ilgili tartışmaların bitmesi ile birlikte bahar ayı gibi hastane temelinin atılacağı müjdesini veren Milletvekili Soysal, hastanenin ilçenin gelişim vizyonuna önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.
    Hastanenin Sorgun ve Yozgat için hayırlı olması temennisinde bulunan Soysal; “Yoğun bütçe görüşmelerine rağmen her zaman gözümüz, gönlümüz Yozgat’ta.
    Yozgat’ın gelişimine katkı sağlayacak en küçük bir yatırımın dahi burada takipçisiyiz. İnşallah halkımızdan aldığımız desteği hizmet noktasında geri dönüşüm sağlayarak Yozgat’a sunmuş olacağız. Hastanemizin bir kez daha Sorgun’umuza ve Yozgat’a hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim