Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Demokrasi Eğitimi İl Öğrenci Meclisi seçimi Yozgat  Anadolu Lisesi'nde yapıldı. 13 ilçe meclis başkanının yarıştığı seçimin galiba Boğazlıyan İlçesi'nden Faruk Hokkaömeroğlu oldu.
    Öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrenci seçme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması amacı ile yapılan İl Öğrenci Meclisi çalışmalarına 13 ilçeden gelen ve merkezde bulunan öğrencilerin katılımı ile seçim yapılarak meclis başkanı ve üyeleri belli oldu.
    Seçimde teklif edilen Ramazan Yalçın, Beyda Özcan ve Mikail Esim Divan kuruluna oybirliği ile seçildiler. Divan kurulnun konuşmaları sonunda başkanlık ve yönetim kurulu seçimlerine geçildi. Adaylar birer birer konuşmalarını yaparak vaatlerde bulundu.
    Boğazlıyan İlçesi'nden Faruk Hokkaömeroğlu isimli öğrenciyi Yozgat Öğrenci Meclisi başkanı yapan vaatlerle dolu konuşma şu şekilde oldu:
    “Yozgat'ımız bir çok yönüyle diğer illerin gerisinde kalmıştır. Bunun için de bizlere büyük sorumluluklar düşüyor ve bu konu ile ilgili projeler var bunlardan ilki “Fatih Projesi” :3 Yıl içerisinde başlayacak olan bu proje ile 570 bin derslikte dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve internet altyapısı sağlanacaktır. Bu projede neden biz ilk sırada olmayalım?
    İkincisi öğretmen açığı: İlimizde bir çok okulda eğitim ve öğretimi olumsuz etkileyen bir unsurdur. Bunun için ilimiz sosyal, kültürel yönden cazip hale getirilmesi ve öğretmenlerin ilimizde uzun süre kalmasını sağlamalıyız. Böylece öğretmen açığı en aza inecektir.
    Üçüncü ve sonuncusu ise dışarıdan gelen öğrenciler için barınma kısıtlı. Bu nedenle yurt ve pansiyon yapımı için çalışma ve projelerin artmasını sağlamalıyız. Eğer seçilirsem İl Öğrenci Meclis Başkanlığına, belirttiğim projeleri gerçekleştireceğim. Şimdiye kadar duyuramadığınız meclisteki sesiniz ben olmak istiyorum.”
    Bu konuşmanın ardından Boğazlıyan İlçe Öğrenci Meclis Başkanı Faruk Hokkaömeroğlu oy çokluğu ile rakiplerini geride bırakarak İl Öğrenci Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim kurulu ise Osman Çam (Çayıralan), Kadir İpekçi (Çandır), Taha Yasin Akbaba (Yenifakılı)'dan oluşturuldu ve görüşme seçim sonuçlarının açıklanması ile son buldu.
   
Editör: TE Bilişim