Yozgat’ın eski vali yardımlarından Hüseyin Konak, bir süredir tedavi gördüğü akciğer kanserine yenik düştü. Konak’ın vefat haberi Yozgat’ta da büyük bir üzüntüyle karşılandı.

                Devlet adamlığı kimliğinin yanı sıra, kişiliği, aile yaşantısı ve duruşu ile Anadolu insanının samimi yüzünü yansıtan Yozgat’ın eski Vali Yardımcılarından, Samsun Terme Kaymakamı Hüseyin Konak yakalandığı akciğer kanserine yenik düştü. Altı ay önce akciğer kanseri teşhisi konulan ve Ankara'da bir süredir kemoterapi tedavisi görmesinin ardından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisini sürdüren Konak kurtarılamadı.

                Acı haberi alan ailesi, yakınları ve Terme halkı hüzne boğuldu. Terme ilçesine yaklaşık 1 yıl önce atanan Kaymakam Konak'ın kısa sürede halk ile kaynaştığı ve vatandaşlar tarafından sevilen biri olduğu kaydedildi. 1967 yılında Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde doğan Konak, ilk ve orta öğretimini Zonguldak'ta tamamlamıştı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitiren Konak, 1992 yılında İçişleri Bakanlığı'nda Kaymakam Adayı olarak göreve başlamıştı. Ordu-Kumru, Karaman-Ayrancı ve Bartın – Ulus kaymakam vekilliklerinde bulunan Konak. Asaleten Yozgat – Saraykent, Hatay – Hassa ve Karaman – Başyayla kaymakamlıklarında görev aldı. Konak, Yozgat Vali yardımcılığı görevinin ardından Samsun Terme İlçesi'ne yaklaşık 1 yıl önce atanmıştı. Konak, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Editör: TE Bilişim