TBMM 2010 Üstün Hizmet Ödüllerini almaya hak kazanan kişi ve kuruluşlara ödülleri Meclis'te düzenlenen törenle verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan, Selma Aliye Kavaf ve Faruk Çelik, Meclis Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

    Yozgat eğitimine ciddi katkıları bulunan Hayırsever İşadamı Hayri Yıldız ve Seyhan Cengiz Turhan, TBMM'de düzenlenen törenle Üstün Hizmet Ödülleri'ni aldılar.
    Duygu yoğunluğunun yaşandığı törende Yıldız, Yozgat eğitimine katkıları ile Turhan da Karabük eğitimine katkıları ile ödüle layık görülen hayırsever işadamı oldular. Turhan, eşi Fatma Temel Turhan ismine yaptırdığı okul ve çeşitli eğitim destekleri ile Yozgat'ta tanınan işadamlarından. Rahatsızlığı nedeni ile evinde istirahat eden Turhan'ın yerine ödül törenine oğlu, gelini ve damadı katıldı.
    Hayırsever İşadamı Hayri Yıldız ise törene katılarak üstün hizmet ödülünü aldı. nDevamı 8’de
Baştarafı 1’de
DEVLET TAKDİRİ
TEŞVİK EDİYOR!
    Hayırsever İşadamı Hayri Yıldız, Çayıralan İlçesi Aşağı Tekke Köyü'ne yaptığı eğitim yatırımları ile tanınan bir işadamı. Bunun dışında eğitime farklı destekleri bulunan Yıldız, tören sonrası İleri Gazetesi'ne yaptığı açıklamada devletin takdir etmesinin, onurlandırmasının teşvik edici bir anlam taşıdığını, mutluluk ve huzur verdiğini söyledi.
    Topluma hizmet etmenin, bir şeyler kazandırmanın bir zaruret olduğunu ve imkanı olan her vatandaşın bunu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız; “Vatandaşımızın tolum yararına bir şeyler sunması gerekir. Aşağı Tekke Köyü'nde eğitim kampusu içerisinde şuanda kapalı spor salonu çalışmamız ve kültür merkezimizi organize ediyoruz. Bizim yaptığımız milli bir görev. Bundan sonra da bu görevi yerine getirmeye çalışacağım” dedi.
16 YILDIR SÜREN EĞİTİM DESTEĞİ…
    Yozgat'ta eşi Fatma Temel Turhan ismine yaptırdığı okul ve farklı eğitim destekleri ile tanınan Hayırsever İşadamı Seyhan Cengiz Turhan, TBMM'deki ödül törenine rahatsızlığı nedeni ile katılamadı.
    Turhan, İleri Gazetesi'ne yaptığı açıklamada ödülünü kendi yerine oğlu, gelini ve damadının almaya gittiğini belirtirken, 1994 yılında Yozgat'ta başlattığı eğitim desteklerini o gün bu gündür sürdürdüğünü söyledi.
    'Memleketimizin her tarafı bizim için aynı' diyen Turhan; “1994 yılından bu tarafa eğitime desteklerim sürüyor. Yozgat'ta 94 yılında eşim adına bir ilköğretim okulu yaptırarak bu adamı atmıştık.
    Geçtiğimiz günlerde de Fatma Temel Turhan İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin SBS'de elde ettikleri başarıdan ötürü ödüllendirdik. Biz, çocuklarımız başarılı oldukça gurur duyuyoruz” dedi.
    Karabük'e yaptırdığı Anadolu Lisesi sonrası Karabük Valiliği'nin teklifi ile Üstün Hizmet Ödülü almaya layık görüldüğünü belirten Turhan, halen Manavgat'ta 400 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırdığını, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Meclis Başkanının da katılımı ile açılışının yapılacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim