Yılladır Yerköylülerin ölüm virajı haline gelen Yerköy-Şel Mevkii arasında bulunan güzergahta İleri Gazetesi'nin yayınları üzerine önlem alınması kararı verildi. Bazı bölgelerde radar uygulaması yapılacak, ayrıca sürücüler trafik levhaları ile de uyarılacak.
    Sık sık meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları ile gündeme gelen Yerköy-Şel Mevkii arasında bulunun bazı bölgelere, Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından radar uygulaması başlatılıyor.
    Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğince Yerköy şehir içerisinde radar uygulamasına geçiliyor.
50 KİLOMETRE
HIZI GEÇENE CEZA…
    Yerköy-Yozgat Karayolu Yozgat Yolu Motel Erbaş Mevkiinde yapılması planlanan radar uygulamasında şehir içinde 50 kilometre hızı aşan sürücülere ceza-i işlem uygulanacak. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından söz konusu bölgelere Radar kontrolünün yapılacağını ve hız limitinin 50 Kilometre olduğuna dair sürücülere yönelik uyarı levhaları asılacağını belirtiler.
    İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği yetkilileri konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, Yerköy şehir merkezinde sürücülerin daha düşük hızda araçlarını kullanmalarını sağlamak amacıyla radar uygulamasının başlatılacağı bu hafta itibari ile de Yerköy İlçe merkezinde uygulanmanın başlayacağı bildirildi.
AMAÇ CEZA YAZMAK DEĞİL HAYAT KURTARMAK!
    Açıklamada şu bilgiler yer aldı: “Söz konusu uygulama Yerköy-Yozgat Karayolu Yozgat Yolu Motel Erbaş Mevkiinde sık sık yapılacaktır. Uygulama öncesinde ise Müdürlüğümüz tarafından şehrin belli noktalarına radar uygulaması olduğuna dair sürücüleri uyarın levhalar yerleştirilecektir.
    Amacımız kimseye ceza yazmak değil, sürücülerin şehir içerisinde seyrederken daha yavaş ve dikkatli Trafik kurallarına uygun araç kullanmaya teşvik etmek olduğunu ifade ettiler.“

Editör: TE Bilişim