Yozgat’ın kuruluşundaki eski mahallelerinden olan Yeni Cami Mahallesi sakinleri kış öncesi doğalgazla ısınmak istiyor. Emekli Döner Sermaye Saymanı Şükrü Erkılıç ve mahalle sakinleri taleplerini yetkili merci olan Belediye’ye ilettiler.
    Belediye Başkanı Yusuf Başer’i önceki gün makamında ziyaret eden Erkılıç ve beraberindeki heyet, daha önce yol olarak gözüken bölümde ev yapıldığı için gelmeyen doğalgaz hattına artık bir maninin kalmadığını söyledi.
    Yolu kapatan evin eski olduğu için yıkıldığını ve artık hattın şehir planında yer aldığı şekilde çekilebileceğini söyleyen Erkılıç; “Biz yıllarca dar sokaklardan, kanalizasyon hatlarından sıkıntılar yaşadık. Son dönemde mahallemize hizmet gelmeye başladı ama doğalgazdan mahrumuz. Doğalgaz için engel teşkil ettiği söylenen yerdeki ev yıkıldı. Böylelikle şehir planındaki gibi bir yol düzeni ortaya çıkmış oldu. Belediyenin bu işe el atması ile mahalleli bu kış doğalgaz tanışabilir. Günümüzün en temiz ve ucuz yakıtı olan doğalgazdan mahallemizin mahrum bırakılmamasını istiyoruz” dedi.
    Belediye Başkanı Yusuf Başer de hizmet noktasında hiçbir mahallede ayrım yapmadan eşit bir şekilde hizmet ürettiklerini söyledi.
    İlk asfaltın Yeni Camii Mahallesine atıldığını hatırlatan Başer, imkanlar ölçüsünde her türlü imkanı seferber ettikleri bu bölgenin doğalgaza kavuşması çalışma başlattıklarını belirterek; “Belediyemizin teknik elemanları durumu inceleyip, gerekli çalışmanın yapılması için uygun bir plan hazırlayacaklardır. İnşallah en kısa zamanda Yeni Cami Mahallemizi de doğalgazı getiririz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim