1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü program düzenledi. Alparslan Türkeş Huzur Evi’nde kalan yaşlılarla Cumartesi günü Kent Park’ta düzenlenen sabah kahvaltısının devamında çocuk parkına giden yaşlılar gönüllerince eğlendiler.
    Kent Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen sabah kahvaltısına Yozgat Valisi, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Alay Komutanı Recep Yalçınkaya, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin ve huzur evinde kalan yaşlılar katıldı.
    Yozgat Valisi, yaşlılarla tek tek tokalaşarak günlerini kutladı.
    İki yerde huzurlu olduğunu söyleyen Yozgat Valisi; “Bir ailemin yanında çocuklarımla, bir de sizlerle yaşlılarımızla beraber olduğumda mutlu oluyorum. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin” dedi.
    Sabah kahvaltısının ardından yaşlılar Milli Park Çamlık’ta gezinti yaptılar. Burada bulunan çocuk parkında çocuklar gibi eğlenen yaşlılar kaydıraktan kayıp salıncakta sallanarak çocukluk yıllarına geri döndüler.
    Oldukça renkli görüntülerin oluştuğu bu bölümde 40 yıl sonra salıncakta sallanmanın mutluluğunu yaşayan 80 yaşındaki Mehmet Yıldırım, çocukluk yıllarına yeniden döndüğünü söyledi. Yıldırım; “Sallanıyoruz, eğleniyoruz. Çocukken çok sallandık. 80 yaşındayım 40 yıldır sallanmıyordum. Gençliğimde de ip kurar sallanırdık. Mutluyuz, çok şükür. Ben sallanmayı eskiden de çok severdim ama kaç senedir sallanmıyordum tabi. Çocukluğumuzu hatırladık, Allah razı olsun herkesten” dedi.
    Huzur evi sakinlerinden Melahat Yılmaz da çocukluğunu yeniden yaşadığını belirterek, duygularını şu şekilde dile getirdi: “Çocukluğumuzu yaşıyoruz, çocukluğumuza dönüyoruz. Bizim bundan sonra neşeli olmamız gerekiyor. İnsan daha bir huzurlu oluyor. Biz huzur evinde en huzurlu aileyiz, benim beyim de var.”
    77 yaşındaki Münevver Dağdeviren de 30 yıldır salıncakta sallanmadığını belirterek; “Allah devletimize çok versin. Yavrularımızın yapmadığını devlet bize yapıyor” diye konuştu.
    Yaşlılara renkli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşatan İl Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Doğan, yaşlıları mutlu etmenin zevkini yaşadığını söyledi.
    “Bu gün Dünya Yaşlılar Günü. Biz bunu bir gün olarak değil de bu yaşlılarımıza ömür  boyu sağlıklı, sıhhatli günler diyoruz” diyen Doğan şunları söyledi: “Elimizden geldiği kadar bunlar bizim minnettarımız. Bizç bunlara devletimizin imkanları ölçüsünde en güzel şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Allah ömürler versin.  Yaşlılarımızı mutlu gördükçe biz de mutlu oluyoruz. Çamlık’ta çocukluklarını yaşadılar, salıncaklara bindiler” diye konuştu.
    Münever Dağdeviren çocuk parkına gelmekten çok mutlu olduğunu belirterek; “Çok mutlu olduk, çok sağolun. Allah razı olsun herkesten, hepsini çok seviyorum. Teşekkür ediyorum. Çocukluk yıllarımız aklımıza geldi, çok güzeldi” dedi. 
Editör: TE Bilişim