ABD'de yayımlanan uluslararası biyografi dergisi Marquis Whos Who, 2012 yılı özel sayısında Sorgun Devlet Hastanesi kardiyoloji uzmanı Dr. Mikail Yarlıoğlueş'e yer verdi.
ABD'de 1898'den beri dünya genelinde kendi alanında toplum için önemli katkıları bulunan bilim insanlarının biyografisini yayımlayan ve her yıl özel bir sayı çıkaran Marquis Whos Who dergisi, bu yılki özel sayısında Yarlıoğlueş'in biyografisine de yer verdi.
Dr. Yarlıoğlueş, AA muhabirine, 1 yılı aşkın süredir Sorgun Devlet Hastanesi kardiyoloji bölümünde görev yaptığını söyledi.
Amerika Kardiyoloji Kongresi'nde sigaranın zararları üzerine yaptığın yayınla ''en iyi poster ödülü'' aldığını hatırlatan Yarlıoğlueş, şunları kaydetti:
''Bu konuyla ilgili makalem, birçok uluslararası dergide yayımlandı. Hayatında hiç sigara içmemiş gönüllü bireylerde yaptığımız çalışmalarda, sigara içmeksizin sadece sigara dumanına maruz kalmada, ani kalp genişleme fonksiyonlarının bozulduğunu saptamıştık. Diğer bir çalışmada da sigara dumanına maruz kalmanın kandaki pıhtılaşma hücrelerini aktifleştirdiğini göstermişti. Bu hücreler insanlarda kalbi besleyen damarlarda pıhtı oluşturup tıkanmaya yol açarak, kalp krizine sebep oluyor. Sigaranın zararlarının açıkça ortaya konulduğu bu çalışmalarımız tüm dünya çapında ses getirdi ve bu konuyla ilgili uluslararası kongrelere konuşmacı olarak davet edildim. İşte bu çalışmalarımızdan dolayı Marquis Whos Who biyografi dergisi, 2012 özel sayısında bana da yer vermiş.''

Editör: TE Bilişim