YERKÖY'DEKİ
YANGIN KORKUTTU

    Yerköy'de Hükümet Caddesi üzerindeki Kiler Mağazası ile Çakmak Market arasında kalan çıkmaz sokakta çıkan yangın korkuttu.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çakmak Marketin doğusunda kalan çıkmaz sokakta yangın çıktı. Çıkan yangına Yerköy Belediyesi İtfaiye Ekibi güçlükle söndürdü.
     Yangında Çakmak Market'in kullanıp attığı yaklaşık iki tona yakın paletin yandığı belirtilirken, İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı böyle dar ve çıkmaz sokaklarda vatandaşların bilinçli davranmamaları nedeniyle küçük çaplıda olsa çıkan yangınlara müdahale etmekte güçlük çektiklerini büyük tehlikelerin yaşandığı söyledi.
ANIZ YANGINLARI ÖNLENEMİYOR
    Sorgun'da hasat mevsiminin sona ermesiyle birlikte başlayan anız yangınları bir türlü önlenemiyor.
     Bir taraftan doğadaki dengenin bozulması, bir taraftan da çevre için büyük tehlike oluşturan anız yangınlarından bir tanesi daha Şeker Fabrikası, Cihanşarlı Köyü arazisinde başladı.
     Rüzgarında etkisiyle, ağaçlık alanın arasında hızla yayılan anız yangınını söndürmek için her hangi bir müdahale yapılmazken, rüzgarın şiddetini daha da artırması ve yön değiştirmesiyle çevrede bulunan evler ve ağaçlar içinde tehlike yaratacak boyutlara gelmesinden korkuluyor.
ŞEFAATLİ BELEDİYE ÇARŞISINDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU
    Şefaatli ilçesinde belediye çarşısında çıkan yangın söndürüldü.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Şefaatli ilçesindeki 60 iş yeri ile TEDAŞ İlçe Hizmet binasının bulunduğu Belediye İş Merkezi'nin çatı katında yangın çıktı.
     Şefaatli Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Yozgat, Yerköy, Yenifakılı, Sarıkaya, Boğazlıyan ilçeleri ile Sarıkent ve Kuzayca belediyelerinden gönderilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.
     Söndürülen yangın sonrası soğutma çalışmalarına başlandı.
     Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, yangının çıkış nedeninin bilinmediğini, kontrol altına alınan yangında iş yerleri ve TEDAŞ binasının bulunduğu bölümde çatı kısımlarının yandığını, üst kattaki bölümlerde ise hasarın oluştuğunu bildirdi.
     Bozkurt, ''Soğutma çalışmaları sonrasında hasar tespiti yapılacak, yangının çıkış nedeni araştırılacak. Şu aşamada fazla bir zarar olmadığını tahmin ediyoruz'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim