Yerköy 80.Yıl İlköğretim Okulu Proje Koordinasyon Birimi tarafından 'Verimli ders çalışma zamanı' semineri düzenlendi.
    80.Yıl Yerköy İlköğretim Okulu ikinci kademe öğrencileri ve şube rehber öğretmenlerinin katıldığı seminerde Yerköy RAM Rehber Öğretmeni Nevzat Özer öğrencilere nasıl ders çalışmaları gerektiğini anlattı.
    Öğrencilere başarılı olmaları için mutlaka bir hedeflerinin olması gerektiğini, eğer hedefsiz ve amaçsız olurlarsa hiçbir sebebin onları başarıya ulaştırmayacağını söyleyen Özer, rotasız gemiye hiçbir rüzgarın yardım edemeyeceğini belirtti.
    Planlı ve programlı çalışmanın başarı için çok önemli bir basamak olduğunu bunun için her öğrencinin mutlaka ders çalışma programına sahip olması gerektiğini ve programa uyarak düzenli çalışmanın onları başarıya ulaştıracağını ifade etti.
    Özer, Öğrencilerin başarılı olmaları için motivasyonlarının yüksek olması gerektiğini ve dinlenmenin de gerekli olduğunu vurguladı.
    Ders çalışılan ortamın mutlaka çalışmaya uygun olması gerektiğini ve öğrencinin dikkatini dağıtacak herhangi bir nesnenin ortamda bulunmaması gerektiğini söyleyen Özer, öğrencilere çalıştıkları konuyu yüksek sesle birine anlatarak çalışmayı, çalışılan dersleri bir sözel bir sayısal şeklinde ayarlamayı ve teknolojiyi de  kontrollü kullanmayı tavsiye etti.
    Kontrolsüz teknolojinin teknoloji olmadığını belirttikten sonra öğrencilere mutlaka kalem-kağıtla ve birden farklı kaynakla çalışmayı, ders çalışmaya farklı duyuları katmalarını ve bol bol konuları pekiştirmek için tekrar etmelerini istedi.Seminer, soru-cevap bölümünde öğrencilerin yönelttiği soruların yanıtlanmasından sonra öğrencilerin isteği ve seminerin verimli geçtiğini ifade etmeleri göz önünde bulundurularak ikinci dönem benzer etkinliklerin tekrarlanması kararlaştırılarak sona erdi.
Editör: TE Bilişim