TOKİ İkinci Bölge İlköğretim Okulu 2/B sınıfı Eğitim ve Öğretim yılının ikinci yarısında, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun “Şubat ayı içerisinde atama yok” açıklamasının hemen ardından öğretmenlerinin atanmasından dolayı muzdarip duruma düştü.
    Fatma Temel Turhan İlköğretim Okulu öğretmenlerinden 5 Sınıf öğretmeni Meral Ekti’nin kadrolu olarak atamasının yapılmasının ardından, TOKİ İkinci Bölge İlköğretim Okulu 2/B Sınıfı Öğretmeni Resul Güven’in Çalatlı İlköğretim Okulu’na Müdür Vekili olarak atanması velileri ve öğrencileri zor durumda bıraktı. Veliler, Vali Necati Şentürk’ün ve Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız’ın konuyla ilgilenmesini beklemeye koyuldu.
    TOKİ İkinci Bölge İlköğretim Okulu 2/B sınıfında okuyan 23 öğrencinin velisi atamanın yıl sonuna kadar durdurulması için gerekli birimlere dilekçe verdiklerini belirterek, “Böyle bir atamanın yapılması gerçekten çok saçma. Şaşkınlık içerisindeyiz çocuklarımız okula gitmek istemiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yıl ortasında atama yapılmayacağına yönelik açıklamalar yapmıştı, bunun üzerine böyle bir atamanın yapılması çocuklarımızı zor durumda bıraktı. Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verdik ama bir sonuç alamadık.
    Bu konunun biran evvel çözümlenmesini istiyoruz. Yoksa çocuklarımızı okula götürmeyeceğiz” dediler.
ATAMA DONDURULMALI
    Fatma Temel Turhan İlköğretim Okulu’ndan atanan Meral Ekti’nin atamasının yıl sonuna kadar durdurulduğunu, TOKİ İkinci Bölge İlköğretim Okulu öğretmeni Resul Güven’in atamasının ardından boşalan kadroya sözleşmeli bir öğretmenin atandığından bahseden veliler iki gündür çocuklarının okulda boş ders geçirdiğini belirttiler.
    Öğrenci velileri yapılan bu atamanın sene sonuna kadar dondurulmasını aksi takdirde Milli Eğitim Bakanlığına konuyu bildireceklerini ve takipçisi olacaklarını söyledi.
EĞİTİM SEKTEYE UĞRATILIYOR
    Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bu atamaların, minik öğrencilerin okula adapte olacakları dönemde yapılaması velileri de sıkıntıya sokmakta. Bu tür atamaların yapılmadan önce öğrencilerin durumunun göz önünde tutulması ve eğitimimizin kalitesinin yapılan bu gibi değişiklerle düşeceğini ve istenilen seviyeye ulaşmamızda oldukça zorlanacağımızı hatırlatırız.

Editör: TE Bilişim