Bağcı, 3 yıl önce Sorgun'da yapılması planlanan yeni hastaneyle ilgili bugüne kadar herhangi bir çalışmanın yapılmamasının kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.
     Bağcı, halen sağlık hizmeti veren Sorgun Devlet Hastanesi'nin fiziki şartları itibarıyla artık hasta yükünü kaldıramadığını, bu nedenle de gelen uzman doktorların burada kalmak istemediklerini dile getirdi.
     Başhekim Dr. Bağcı, Sorgun Devlet Hastanesi'nin Çekerek, Aydıncık, Akdağmadeni, Kadışehri ve Sorgun'a hizmet verdiğini, bu durumuyla bölge hastanesi gibi çalıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''Çok zor şartlar altında sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hastanemize atanan birçok uzman arkadaşımızın branşları ile ilgili bazı bölümlerin açılması talebini yer yokluğu nedeniyle karşılayamıyoruz. Günde 2 bine yakın hastaya sağlık hizmeti vermek bu şartlar altında çok zor oluyor. Uzman arkadaşlarımızın birçoğu, bazı günlerde polikliniklerde 150'ye yakın hastaya bakmak zorunda kalıyor. Şu anda çevredeki bazı hastaneler sarf malzemelerini de hastanemizden temin ediyor. Bu da hastanemizin yükünü biraz daha artırıyor. Dileğimiz Yozgat milletvekillerimizin devreye girip, yeni yapılacak hastanemiz konusunda bizlere yardımcı olmaları. İnşallah bir an önce hastane yeri konusundaki sorun çözülür de yeni hastanenin inşaat çalışmaları başlar.''
Editör: TE Bilişim