Yozgat Valisi Necati Şentürk Kadışehri, Aydıncık ve Çekerek ilçelerinde incelemelerde bulundu.

     İlk ziyaretini Kadışehri ilçesinin Kabalı köyüne yapan Vali Necati Şentürk, burada Kaymakam İsmail Şanlı tarafından karşılandı.

     Şentürk, ''Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon'' projesi uygulama alanını gezip, ilgililerden bilgi aldı. 5 bin 640 dekar alanda birinci etap çalışmaları devam eden projenin bölgeye hayat vereceğini ifade eden Şentürk, Yozgat'ta kurulacak soğuk hava deposuyla il genelinde üretilen meyvelerin bozulmadan saklanılmasına imkan verileceğini bildirdi. Vali Şentürk, ''Artık bu bölge işsizlikten dolayı göç veren değil, göç alan bir bölge olacak. Henüz projenin başında olmamıza rağmen şimdiden altı ailenin köye geri dönüş yaptığını öğrendim ve çok sevindim'' dedi.

     Daha sonra Kadışehri ilçesine geçen Şentürk, öğretmenevinde Kaymakam İsmail Şanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ve Belediye Başkanı Davut Karadavut ile bir araya geldi.

     Belediye Hizmet Binasının kız öğrenci yurduna dönüştürülmesi için hazırlanan protokol imza törenine de katılan Şentürk, ''Kadışehri ilçesinde bulunan belediyeye ait hizmet binasının, meclis kararıyla 20 yıllığına kız öğrenci pansiyonu olarak kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildiğine dair protokolü imzalamış bulunuyoruz. Kadışehri ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz Kız Öğrenci Yurdu ihtiyacını bu sayede gidermiş olacağız. Bu duyarlı davranışlarından dolayı Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi Üyelerimize teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

     Şentürk, Çekerek ilçesine atanan ve görevine başlayan Kaymakam Vekili Servet Gün'ü ziyaret edip, yeni görevinde başarılar diledi.

     Bir süre görüştüğü Kaymakam Vekili Gün'e yapımı devam etmekte olan Süreyya Bey Barajındaki çalışmaların aksamadan devam etmesi konusunda dikkatli olmasını isteyen Vali Şentürk, ilçeden ayrıldı.

     Vali Necati Şentürk, Çekerek ilçesinden Aydıncık ilçesine geçerken Kazankaya beldesine de uğradı.

     Burada öğretime açılan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Necati Şentürk, kendi yazdığı, ''Yozgat'a övgü'' isimli şiiri okuyan bir öğrenciye altın hediye etti.

     Daha sonra okul ve pansiyonda incelemerde bulunan Şentürk burada yaptığı açıklamada ise, ''Kazankaya Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin ek binasında yapılacak olan tadilatlar ile pansiyon ve yemekhanesini buraya taşıdıktan sonra açılacak olan yeni derslik alanları ile bu okulumuz yaklaşık 250 öğrencilik kapasiteye ulaşacak'' dedi.

     Şentürk Aydıncık Belediye Başkanı Bahattin Özger'i makamında ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

     Aydıncık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan El Sanatları Kursu Yıl Sonu Sergisinin açılışını da yapan Vali Şentürk, sergilenen el emeği göz nuru eserleri inceledi, Ebru çalışması yaptı. Vali Şentürk burada yaptığı konuşmada, ''Halk Eğitim Müdürlükleri sayesinde artık sadece il ve ilçe merkezlerinde değil talep olması halinde belde ve köylerimizde de çeşitli kurslar açılmaktadır. Kösrelik beldesinde açılan her iki kursumuzun da gayet başarılı olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Gerek el sanatları kursu gerek se okuma yazma kursuna devam eden tüm kursiyerleri kutluyorum'' dedi.

     Vali Necati Şentürk, programına Baydiğin Belediyesini ziyaret ederek devam etti.

                Burada da Belediye Başkanı Osman Uslu'dan belediyenin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler alan Vali Necati Şentürk daha sonra Baydiğin Belediyesi tarafından yapılan sosyal tesisin açılışın yaptı. Burada da vatandaşlarla bir araya gelerek bir sohbet toplantısı düzenleyen Vali Necati Şentürk, özellikle eğitim konusunda velilerden çocuklarına çok daha fazla ilgi göstermelerini istedi. Eğitimsiz bir toplumun geleceğe güvenle bakamayacağını belirten Vali Necati Şentürk, ''Eğitim bizim olmazsa olmazlarımızdandır'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim