Nisan ayında yapılan yükseköğretime geçiş ve LYS'nin değerlendirmesi tamamlandı. Yozgat TM puanlarına göre en başarılı il sıralamasında 10. sırada yer aldı. Sınava katılan 5 bin 917 öğrenci aldığı sonuçlarla Yozgat'a tarihi bir başarıya imza attırdılar.
63'ÜNCÜ SIRADAN 10'UNCU SIRAYA…
    Yozgat ÖSS'de son 5 yılda daha çok 50'li ve 60'lı sıralarda yer aldı. 2006 yılında eşit ağırlıkta 63, 2007 yılında 57, 2008 yılında 52, 2009 yılında 59'uncu sırada yer alan Yozgat, 2010 yılı eşit ağırlık sonucuna göre 10'uncu sırada yer aldı.
YOZGAT'IN GÖZÜ AYDIN!
    Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, eski sistemle ÖSS olan LYS'deki tarihi başarıyı değerlendirdi. Sözlerine “Yozgat'ımızın gözü aydın olsun. Özlenen bir sıralamaya kavuştuk” diye başlayan Gamsız; “Sıralamanın daha üst seviyelere çekilmesi için de gayret göstereceğiz, azmimizi yitirmeyeceğiz ve bu günlere kolay gelmediğimizi söylemek istiyorum” dedi.
 
SEVİYEYİ YÜKSELTMET İÇİN ÇALIŞTIK
    Gamsız, göreve başladığı günden bu tarafa Yozgat eğitiminin başarı seviyesini artırmanın gayreti ile çalıştığını söyledi.
    Öncelikli olarak Yozgat'ın eğitimi ile ilgili hastalıkları tespit edip, teşhisini koyduktan sonra eğitim seviyesini yükseltmek için çalıştıklarını vurgulayan Gamsız;
    “Biz Yozgat'ı eğitimdeki niteliğinin artırılması konusunda istenen seviyeye getireceğiz dedik. Ve şunu da söyledik 'Eğitim işi uzun soluklu bir iştir, bu günden yarına sonuç alınacak bir mesele değildir, bu sonucu alabilmek için gayret gösterilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü dinamiklerin harekete geçirilerek çalışmaların hızlandırılması” dedi.
DİSİPLİNDEN TAVİZ VERMEDİK
    Gamsız, öğretmenleri motive ekmek, öğrencilere kişisel gelişim konferansları düzenlemek suretiyle yürüttükleri eğitim çalışmasında disiplinden taviz vermediklerini vurguladı.
    Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız şunları söyledi: “Bu konuda Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü ve bize bağlı özel ve resmi okulların hiçbirisinde bir yönetim sıkıntısı, zafiyeti, bir disiplinsizlik söz konusu değildir. Bu disiplin beraberinde başarıyı da getirmiştir.
    Geçtiğimiz yıllarda 51, 61, 58, 59 sıralamalarında seyreden bir başarı grafiği görünüyordu, bu sene yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda TS dediğimiz sözeldeki başarı sıralamamız Türkiye 58'inciliğinden Türkiye 13'üncülüğüne düşmüştür. Matematik Fen dediğimiz sayısal sıralamadaki il sıralamamız 65'ten 23'e düşmüştür. Eşit ağırlık dediğimiz TM'deki il sırası 59'dan 10'a düşmüştür. Bu bizim için çok büyük bir başarıdır.
    Ben öncelikli olarak öğrencilerimizi, velileri, ders veren öğretmenlerimizi kutluyorum. Ve gösterilen gayreti Cenab-ı Allah boşa çıkarmadı, bizlere bu günleri gösterdi.”
ANADOLU LİSELERİNİN SAYISINI ARTIRDIK
    LYS'de ortaya çıkan başarının temelinde nitelikli liselerin oluşturulmasının da yer aldığına dikkat çeken Gamsız, şöyle konuştu:
    “Biz geçtiğimiz yıllarda Anadolu Öğretmen Lisesi'ni bir artırdık, bu sene iki tanesini daha açtık. Genel liselerimizi kapatıp Anadolu Lisesi statüsüne kavuşturarak, nitelikli liselerin sayısını artırmak suretiyle üniversite kapılarındaki yığılmaları önlemek adına büyük gayret gösterdik ve başardık, bu okulları açtık. Öyle ümit ediyorum ki bu okullarımız mezun verdiği takdirde bu başarımız daha yukarılara çıkacaktır.
    Okul öncesindeki okullaşma oranımız yüzde 92 seviyesine ulaşmıştır, bu sene okul öncesi zorunludur, bu zorunluluk kapsamında olan öğrencilerimiz ileriki yıllarda ilk öğretim ve orta öğretimi bitirip sınavlara girdiği zaman bizim Yozgat'taki başarı seviyemiz daha kalıcı olacaktır diye düşünüyorum. Ama bu gün eriştiğimiz bu başarı bizi çok mutlu etti, umutlandırdı. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu seviyelerimizi daha yukarılara çekmek suretiyle Yozgat'ın arzu ettiği seviyeye getirmeye gayret göstereceğiz.”
Editör: TE Bilişim