Bozok Üniversitesi öğrencilerine ''Genç istihdamın desteklenmesi hibe programı'' ve ''Kariyer Danışma Merkezi'' projelerinin tanıtımı yapılıp, bilgiler verildi.

     Erdoğan Akdağ Kampüsündeki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi salonundaki tanıtım toplantısının açılışında konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, üniversite olarak öğrencilerin aldıkları dersler dışında da bilgiler edinmesi amacıyla bu tip etkinlikler ve programlar düzenlediklerini söyledi.

     Varinli, her iki proje için öğrencilerin üniversitede görevli AB Projesi Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kara tarafından eğitime alınacaklarını vurgulayarak, ''Yapılacak başvurular sonucunda Genç istihdamın desteklenmesi hibe programı için 30, Kariyer Danışma Merkezi için ise 75 öğrencimiz eğitime alınacaktır. Eğitim çalışmasına katılıp, başarılı olan bu öğrencilerimize yüzde 25 oranında iş garantisi verilmektedir'' dedi.

     Varinli, kursa alınacak öğrencilerin eğitimlerini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde alacaklarını da sözlerine ekledi.

     Daha sonra Progem Danışmanlık Genel Müdürü Adnan Hacıbebekoğlu, Bozok Üniversitesi'nin Sorgun Sanayi ve Ticaret Odası ile ortak hazırladığı ''Kariyer Danışma Merkezi'' projesi, KOSGEB İşletme ve Geliştirme Merkezi Müdürü Yüksel Özdemir ise ''Genç istihdamın desteklenmesi hibe programı'' hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Editör: TE Bilişim