Sorgun Orman İşletme Şefi Murat Metin ve Ağaçlandırma Mühendisi Hasan Tezer, ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi vermek için Kaymakam Levent Kılıç'ı ziyaret etti.
     Üçtepeler bölgesindeki ağaçlandırma çalışmalarına bu mevsimde ya da gelecek yıl mart ayında başlayacaklarını ifade eden Mühendis Tezer, her yıl bin hektarlık alanın ağaçlandırılması için projeler ürettiklerini dile getirdi.
     Kaymakamlıktan ağaçlandırma çalışmasında görev alacak iş gücü konusunda destek istediklerini belirten Tezer, şu bilgileri verdi:
     ''Bu yıl Sorgun, Çekerek ve Kadışehri'nde bin dekarlık alanda ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Üçtepeler mevkisinde ormanlık alanın 100 dekarı üst tarafta, 60 dekarı da alt tarafta olmak üzere toplam 160 dekarlık alan ağaçlandırılacak.
    Ağaçlandırma çalışmalarında işçilik konusunda Sayın Kaymakamımızdan yardımda bulunmalarını talep ettik. Şimdi o bölgedeki ormanlık alanın toprak analizini yaparak hangi fidan türlerinin uygun olduğuna karar vereceğiz. Çalışmalara bu mevsimde ya da mart ayında başlayacağız.''


Editör: TE Bilişim