Türk Polis Teşkilatının 166. yıl dönümü kutlama etkinlikler dün Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ile başladı. Kutlamalarda Türk Polisi her yönü ile tanıtıldı.

       Emniyet Teşkilatının 166. yıl dönümü törenine Vali Necati Şentürk, Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yunus Çetin, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen sergi ile emniyet teşkilatının kullandığı araç-gereç ve mühimmatlar sergilendi.

       Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Şentürk,” Burada bir sergi açarak emniyetimizin teknolojiye uygun bir şekilde kullandığı araç ve gereçleri tanıtıyoruz. Daha çok halkımız, çocuklarımız ve öğrencilerimiz görsün istiyoruz. 15 yıl öncesine göre emniyetimiz daha kapsamlı çalışmalar düzenliyor.

       Kullandığı teknoloji ile birlikte suçu ve suçluyu daha çabuk bir şekilde bulabiliyor. Teknolojik gelişmeleri yakından inceliyor. Teşkilatımızın bu başarısıyla da gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki ilerleyen yıllarda dünyanın en gelişmiş ve örnek olan bir teşkilatına sahip olduğumuzu göreceğiz. Zaten dünyanın birçok ülkesinde eğitimler verecek durumdayız ve eğitimler veriyoruz. Bunun devamını ve gelişimi içinde çalışmalar devam edecektir” dedi. Daha sonra sergiyi gezen Vali Şentürk ve ziyaretçiler polislerden sergide bulunan araç-gereçler hakkında bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim