Yozgat'ın ekonomik gelişmişlik sıralamasında 64'üncü sırada, kişi başına düşen milli gelir sıralamasında sonlarda yer alan bir kent olduğuna dikkat çeken Ticaret ve Sanayi Odası Metin Özışık, ekonomik zorluklar altında kurtuluş arayan işletmelerin gelişimine katkı sağlamalarının yolunu açan AB Hibe Programlarından yararlanmaları için eğitim programı düzenlediklerini duyurdu.
    TSO Başkanı Metin Özışık, Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile “Avrupa Birliği Hibe Programları ve Nasıl Başvurulacağı” konularında eğitim düzenlendiğini duyurdu. Özışık, Gran Eser Hotel'de yapılacak eğitime katılmak isteyenlerin odaya müracaat etmelerini istedi.
YOZGAT GELİŞMİŞLİKTE 64. SIRADA
    Özışık, açıklamasında Yozgat'ın sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 64. sırada yer aldığına dikkat çekti.
    Kişi başına düşen milli gelir sıralamasında da kentin son sıralarda yer aldığını, mevcut haliyle ekonominin, sanayileşememenin ve yerel kaynakların kullanamamanın sıkıntılarını yaşardığını vurgulayan Özışık; “İlimiz her geçen yıl göç vermekte, işsizlik ve işsizlik içerisindeki vasıfsızlık oranı yükselmektedir. Piyasa öğrenci ve maaşlı kesimin geliri üzerine inşa edilmektedir.
    İnsanlarımız yarınlarına umutla bakamamaktadırlar. İşverenlerimiz ve iş kurmak isteyen girişimcilerimiz finans kaynaklarına ulaşmakta zorlanmakta, ulaşılan kaynakların kullanımında ise zorluklarla karşılaşmaktadırlar.
    İşte bu noktada; işletmesini büyütmek, pazarını ve ürününü çeşitlendirmek, yeni üretim süreçleri kurmak ve çalışanlarını eğitmek isteyen firmalarımıza bu faaliyetleri gerçekleştirmek istediklerinde finans desteği sağlayabilecek olan AB Hibe Programlarından sağlanan hibeler ilimizde yaşanan finans sıkıntısı da göz önünde bulundurulduğunda önem kazanmaktadır” dedi.
    Ekonomik, sosyal yönden her yıl daha geriye giden kentin sıkıntılarını aşmakta Avrupa Birliği Hibe Programlarından yararlanabileceği gerçeğine işaret eden TSO Başkanı Metin Özışık, şunları söyledi:
    “Oda olarak bu sıkıntının aşılmasında kaynak oluşturabilecek olan Avrupa Birliği Hibe Programları'nın iyi bilinmediğini düşünüyoruz. Buradan hareketle Kayseri Ticaret Odası ile AB Hibe Programları Eğitimi ana başlığı altında; AB Hibe Programları, bu programlara nasıl başvurulur? Mantıksal çerçeve hazırlama süreci, ve 7. çerçeve programı ve bu programa nasıl başvurulacağı konularını kapsayan bir eğitim programını organize ettik.
    8 Aralık Çarşamba günü Grand Eser Otel'de yapacağımız bu eğitim programına katılmak isteyen işletmelerimizin odamıza başvurarak kayıt olmaları gerekmektedir.”

Editör: TE Bilişim