Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, tayini çıkan tiyatro sanatçısı öğretmenlere Büyük Termal Tesisleri'nde yemekli veda töreni düzenledi.
    Şimşek, bugüne kadar sahneye koydukları eserlerle ilçe halkına tiyatro sevgisini aşılayan, tiyatro kültürünün gelişmesinde önemli rol üstlenen öğretmenlerin katkılarının büyük olduğunu belirtti.
     Ahmet Şimşek, tiyatrocu öğretmenleri kendi ailesi gibi gördüğünü, bu öğretmenlerin sadece eğitim öğretim alanında çocuklarına hizmet vermekle kalmayıp Sorgun'un kültürüne, sanatına da büyük katkı sağladıklarının altını çizerek, ''Başta Erol Topal ve Asuman Topal olmak üzere bu tiyatroda görev alan arkadaşlarımızın tiyatro kanlarına işlemiş. Öyle sanıyorum ki gittikleri yerlerde de bu sosyal faaliyetlerini sürdüreceklerdir.
    Biz onları çok sevdik. Kimisi 15 yıl, kimisi 5-6 yıldır bizlerle birlikte oldular. Onları ailemiz gibi görüyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılar ve sağlıklar diliyorum'' dedi.
     Tiyatrocu öğretmenler adına konuşan Erol Topal ise, ''Bilmiyorum kaç gündür her sabah uyandığımda tayinimin çıkmasının bir rüya olmasını diliyor ve üzülüyorum.
    Hatta bazı günler sözcükler konuşurken boğazıma dilimleniyor. Şu anda bile her an ağlayabilirim. Çünkü burasını gerçekten memleketim gibi sevdim. Sizler çok başkaydınız. Sizlerle çok güzel çok farklı günler geçirdik'' diye konuşup, teşekkür etti.
     Daha sonra Şehir Tiyatrosu sanatçıları Ertuğrul Gazi İlköğretim okulunda görev yaparken Gaziantep'e tayini çıkan Erol Topal ve Asuman Topal ile aynı okulda görev yaparken Kütahya'ya tayin olan Kerim Ağralı, Fatih İlköğretimde görev yaparken Kütahya'ya atanan Esin Erkin Ağralı, Külhüyük köyünde görev yaparken Gaziantep'e atanan Mehmet Cankurtaran ve Gülderen Cankurtaran'a Belediye Başkanı Ahmet Şimşek plaket verdi.

Editör: TE Bilişim