Başhekim Yazar, 26 Ekim 2010’da başlayan poliklinik hizmetlerinin bir şans olduğunu söyledi:

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar, Yozgat’ta 3. basamak sağlık hizmetlerinin sadece Tıp Fakültesi Hastanesi’ne verildiğini belirterek; “Eğer 26 Ekim 2010 tarihinde, Hastanemiz poliklinik hizmetine başlamasa imiş, Tıp Fakültesi Hastanesi Yozgat için sadece bir hayal olacakmış” dedi.

Sağlık hizmetlerindeki son gelişmeler ve Yozgat’a yansımalarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar, Ankara’da yapılan Sağlık Bakanlığı Sağlık İnsan Gücü ve Sağlık Yatırımları Planlama Çalıştayı’na katılarak Yozgat’ı temsil ettiğini belirterek son derece verimli geçen çalıştayda önemli kararların alındığını hatırlattı.

GEÇ AÇILMIŞ OLSAYDIK ÇOK ŞEY KAYBEDECEKTİK

            Çalıştayın ardından iki adet yönetmeliğin yürürlüğe girdiğine dikkat çeken Yazar; “Yönetmeliklerden bir tanesi, döner sermaye gelirlerinden yapılacak ek ödeme dağıtımı, diğeri ise Sağlık Bakanlığı ve Üniversite Hastanelerinin birlikte kullanımı, usul ve esaslarını içermektedir. Yönetmelikler ile ilgili görüş ve önerilerimiz, kurucu üyelerinden olduğumuz “Ü.H.B.D” (Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği) yetkililerine internet ortamında iletilerek, Yozgat’ın sağlık ile ilgili geleceğini doğrudan etkileyecek olan süreç, tarafımızdan takip edilmektedir.

            Süreci aktif olarak takip etmemizin en önemli sebebi ise, ortak kullanım yönetmeliği madde 5-(1) a) ‘ dır. Bu madde, Yozgat’ı ve tüm bölgeyi (Kırşehir, Çorum, vb) yakından ilgilendirmektedir. Bu maddeye göre, İlimizde 3.basamak sağlık hizmeti sunma yetkisi sadece Üniversitemiz Hastanesine veriliyor. İnanması güç ama, eğer 26 Ekim 2010 tarihinde, Hastanemiz poliklinik hizmetine başlamasa imiş, Tıp Fakültesi Hastanesi Yozgat için sadece bir hayal olacakmış. Bu ifadeler hayal mahsulü değil, Sağlık Bakanlığı'na bir hafta önce tarafımızdan yapılan üst düzey görüşmelerde bizlere iletilmiştir. Yani;  26 Ekim 2010, Yozgat tarihinde altın bir sahife olarak yerini almıştır. Burada yeri gelmişken,  hastanemizin açılışında, özellikle son üç ayda, desteklerini esirgemeyen hayırsever Yozgatlılara (web sahifesine isimleri konulmuştur) tekrar teşekkürü bir borç biliriz. Ayrıca en meşakkatli süreçte, kararlılık örneği göstererek, hastane açılışına bizzat destek olan başta Sayın Rektörümüz Prof Dr. İnci Varinli’ ye ve tüm Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerimize,  hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

YENİLİKLERİ TAKİP EDİYOR, YENİLENİYORUZ!

            Başhekim Hayrullah Yazar, başhekimlik görevine geldiği günden itibaren değişik yerlerde 8 üniversite hastanesini gezme fırsatı bulduğunu söyledi.

            Yazar, şunları söyledi: “Tıp fakültesi ziyaretlerimiz, notlar tutarak, fotoğraflar çekerek, acaba buralardan Yozgat’a (hastanemize) bir yenilik götürebilir miyiz amacı ile olmuştur. Bu incelemelerimizden hiç kuşkusuz en yeni, en  ilgi çekici olanları, genetik incelemelerin yapıldığı, kök hücre-doku üretim uygulama-araştırma merkezleri olmuştur.

            Yakın zamanda biyokimyacı sıfatım ile katıldığım, Erbiotek II. Temel Hücre Kültürü Kursu'nda temel eğitimini de  alma fırsatım oldu. Kanaatimize göre; önümüzdeki yıllar, bu ve benzeri merkezlere yatırım yapan sağlık tesisleri ve İlleri açısından, son derece parlak geçeceğe benziyor. İlgilenen hayırsever vatandaşlarımızın dikkatine sunulur; bakarsınız kanserin tedavisi Bozok diyarında bulunur, neden olmasın?”

Editör: TE Bilişim